КМУ змінив пропорції розподілу єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування

Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 26 листопада 2014 р. № 675» від 18.02.2016 № 85, якою перерозподілив єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування

Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 26 листопада 2014 р. № 675» від 18.02.2016 № 85, якою перерозподілив єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Сума єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі — єдиний внесок), що сплачується платниками, зазначеними у пунктах 1 (крім абз. 7), 4 і 5 частини першої статті 4, абзаці третьому частини першої статті 10 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 № 2464-VI (далі — Закон № 2464), розподіляється на:

  • загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття — 7,1767%;
  • загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності — 7,726%;
  • загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності — 6,5397%;
  • загальнообов’язкове державне пенсійне страхування (до солідарної системи) — 78,5576%.

Сума єдиного внеску, що сплачується платниками, зазначеними в абзаці сьомому пункту 1 частини першої статті 4 Закону № 2464, за військовослужбовців (окрім військовослужбовців строкової військової служби), осіб рядового і начальницького складу, розподіляється на:

  • загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття — 2,7488%;
  • загальнообов’язкове державне пенсійне страхування (до солідарної системи) — 97,2512%.

 

Підготувала Ольга Савченко,

експерт Експертус Кадри

Як оперативно передати відомості про працівників на вебпортал ПФУ

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про оголошення простою через відключення світла

Через військову агресію росії, частина енергетичної інфраструктури України зазнала пошкоджень. Якщо підприємство не може провадити господарську діяльність у повному обсязі через відключення електроенергії та/або теплопостачання, оформіть наказ про простій. Скористайтеся зразком від фахівців Цифрового видавництва Експертус.
15533

Фізіогноміка — сучасний нетрадиційний метод підбору персоналу

Сьогодні до нетрадиційних методів добору працівників вдається все більше роботодавців. Застосування новітніх підходів до підбору персоналу стає ключовим фактором успіху. Не ризикуйте своїм майбутнім, наймаючи випадкових людей, зробіть ставку на професіоналів, які допоможуть вам досягти амбітних цілей.
85

Гнучка форма зайнятості: адаптація до реалій ринку праці

Гнучка форма зайнятості — це один із зручних варіантів працевлаштування як для роботодавця, так і для працівника. Сучасні умови в Україні та необхідність виїзду за кордон значної кількості громадян працездатного віку спонукають до поширення гнучкої зайнятості, яка передбачає «розмивання» основних стандартів трудових правовідносин
96

Калькулятор днів відпустки

Виникли проблеми з тим, як розрахувати кількість відпускних днів? Шукаєте розрахунок днів невикористаної відпустки при звільненні онлайн? Переймаєтесь як розрахувати кількість днів відпустки за фактично відпрацьований час та як порахувати кількість днів невикористаної відпустки? Рішення усіх питань — наш калькулятор відпусток онлайн.
512440

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
29922

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді