Особливості службового розслідування у червневому номері журналу «Довідник спеціаліста з охорони праці» (№ 06/2014)

Вийшов друком червневий номер журналу «Довідник спеціаліста з охорони праці» № 06/2014. Журнал «Довідник спеціаліста з охорони праці» № 06/2014 підготував низку цікавих, важливих та корисних публікацій

Журнал «Довідник спеціаліста з охорони праці» № 06/2014 підготував низку цікавих, важливих та корисних публікацій. Знаємо, як ви потребуєте експертних коментарів до змін у законодавстві, особливо, коли йдеться про один із основоположних законодавчих актів — Закон України «Про охорону праці». Нововведення стосуються скорочення кількості документів дозвільного характеру, отож, про сертифікацію та декларування читайте у Довіднику.

У попередніх номерах журналу ми розповідали про службове розслідування. Ця тема викликала жвавий інтерес у спеціалістів з охорони праці, тому на ваші прохання публікуємо статтю про особ­ливості службового розслідування та його відмінності від розслідування нещасного випадку на виробництві.

Для закладів охорони здоров’я ми підготували консультацію про посаду спеціаліста з охорони праці: можливості сумісництва та суміщення такого спеціаліста, нормативи введення посади та багато іншого.

Літо — пора відпусток, тому для спеціаліста з охорони праці автопідприємства знадобиться консультація про додаткові відпустки слюсарю з ремонту автомобілів та іншим працівникам — тепер ви точно знатимете, за яких умов вони можуть отримати додаткові дні до основної відпустки.

Усі спеціалісти з охорони праці погодяться з тим, як важливо правильно оформлювати документацію, пов’язану з робочим процесом. Якщо на підприємстві створюється система управління охороною праці за ДСТУ OHSAS 18001:2010, то корисні поради щодо ведення документації надасть ваш професійний порадник — журнал «Довідник спеціаліста з охорони праці».

Не лише влітку, а й протягом усього року в пригоді вам, шановні спеціалісти, буде стаття про пенсії за віком на пільгових умовах за Списком № 1 працівників загальних професій.

Якщо на території вашого підприємства зберігаються транспортні засоби, то прочитайте публікацію експерта про вимоги до автостоянок та місць зберігання і перевірте, чи належним чином вони улаштовані. Теоретично ви можете перевірити знання, відповівши на запитання практикуму-тесту.

Практика розслідування нещасного випадку через недоліки у конструкції сходів нагадає вам, шановні читачі, про вимоги до східців.

Також у журналі продовжуємо коментувати нові Правила охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями. Персонажі малюнка на третій обкладинці журналу однак ще не почали працювати за новими Правилами, тож допоможіть їм і знайдіть порушення.

Якщо ви не встигли оформити передплату на ІІ півріччя на пошті чи у передплатній агенції, нагадуємо, що передплатити видання у будь-який час і на будь-який період можна безпосередньо у редакції за найнижчими цінами

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
34

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25670

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
45374

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33552

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22414

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді