Біла сорочка у гардеробі жінки: з чим поєднувати для створення ділового образу

Експертами у цьому питанні виступає журнал «Довідник секретаря та офіс-менеджера», який уже близько десяти років є головним навігатором, зокрема, з ділового етикету, іміджу та стилю.

Біла сорочка — універсальний предмет гардеробу. Її носять з джинсами і смокінгами, спідницями і брюками. Поширеною є думка про те, що чоловіча біла сорочка має бути у гардеробі кожної жінки. Але насправді це не так, оскільки вона буде широкою в плечах, довгою по спині та рукавах. Для більшості жінок біла чоловіча сорочка може виконувати роль кардигану, недбало накинутого на плечі. Але це не діловий образ.

Рекомендуємо обирати саме приталену сорочку із виточками на грудях і прямим відкладним коміром, зшитою з бавовняної тканини з додаванням еластану. Така модель оксфорд — є прототипом чоловічої сорочки.

При виборі сорочки особливу увагу варто звернути на її розмір. Якщо сорочка застебнута, і під час руху розходиться її полички, — вона замала.

Білу сорочку або блузу носять самостійно, одягаючи під жакет або джемпер. Модель оксфорд складе ідеальну пару з блейзером, а модель без коміра поєднується з жакетом в стилі Chanel. Щоб приталений варіант сорочки не виглядав нудно — загорніть рукава, розстебніть верхні гудзики і додайте помітний аксесуар, наприклад маленьку хустинку огорнуту навколо шиї. Самодостатньо виглядають сорочки і блузи складного, асиметричного крою або із заниженою проймою. Їх носять поверх, наприклад штанів, або заправляють.

Із білою сорочкою поєднуються різні аксесуари — великі кольє і намиста. Одягають їх під комірець поверх наглухо застебнутої сорочки або на шию під сорочку з розстебнутими верхніми гудзиками. Оригінально виглядають тонка атласна стрічка або шнурок, зав’язані бантом або вільним вузлом під коміром застебнутої сорочки. У розстебнутому варіанті виріз можна урізноманітнити вузьким довгим шовковим шарфом, огорнутим один раз навколо шиї.

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Як визначити рівень самооцінки

Щоб не залежати від чужої думки, розуміти свої можливості й здібності, формуйте самооцінку. Для цього визначте її рівень і підвищуйте. Самооцінка — форма вашого зворотного зв’язку про те, хто ви в цьому світі: чого досягли, які якості проявили і наскільки задоволені результатом
3297

10 універсальних запитань, щоб почати розмову

Перетворіть незручне мовчання на захопливу дискусію — заздалегідь знайдіть тему для бесіди. Якщо ви підготувалися до знайомства і маєте напохваті приводи для розмови, то легко зближатиметеся з партнерами підприємства. Починайте з вдалої бесіди, а підприємство здобуватиме корисного партнера
3005

Новорічні подарунки для колег і партнерів: ідеї та етикет

2020-й — рік Білого Металевого Щура. Ця стаття допоможе вам дібрати недорогі, але оригінальні й актуальні в цьому сезоні подарунки для вашого керівника, презенти від компанії для працівників та бізнес-партнерів, а також дотримати етикету дарування
1753

Що таке капсула ділового гардеробу?

Ваш офісний гардероб має бути доречним, респектабельним і зручним. Щоб не перенавантажувати шафу великою кількістю речей, використовуйте принцип капсули. Ми розповімо, як організувати діловий гардероб, який допоможе вам виглядати бездоганно кожний день.
1932

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді