Про що мають звітувати підприємства перед військкоматами наприкінці року

До 1 грудня не забудьте повідомити райвійськкомати про працівників, що підлягають приписці до призовних дільниць, а до 20 грудня — надати інформацію про наявність транспортних засобів і техніки, їх технічний стан, а також про працівників, які працюють на підприємстві на таких транспортних засобах і техніці

Міноборони в листі від 24.05.2016 № 322/2/2836 нагадало, що підприємства складають і не пізніше 1 грудня поточного року подають до військових комісаріатів списки громадян, які підлягають приписці до призовних дільниць, за формою, визначеною в додатку 2 до Інструкції з організації ведення військового обліку військовозобов’язаних і призовників в органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах, організаціях і навчальних закладах, затвердженої наказом Міноборони від 15.12.2010 № 660 (далі — Інструкція № 660).

У разі відсутності таких працівників підприємство може про це повідомити військовий комісаріат. Обов’язковість такого повідомлення Інструкцією № 660 не передбачено, тому воно може складатися в довільній формі.

Означені списки необхідно також подавати на вимогу військових комісаріатів, зауважує Міноборони. У разі якщо в запиті форму такого списку не встановлено, підприємство може використовувати форми списків, визначених в додатках 7, 9, 10 до Інструкції № 660.

Окрім того, керівники підприємств надають військовим комісаріатам щороку до 20 червня та 20 грудня інформацію про наявність транспортних засобів і техніки, їх технічний стан, а також про громадян, які працюють на підприємствах, в установах і організаціях на таких транспортних засобах і техніці (п. 15 Положення про військово-транспортний обов’язок, затвердженого постановою КМУ від 28.12.2000 № 1921; далі — Положення № 1921).

Зазначена норма Положення № 1921 поширюється на всі підприємства, установи та організації незалежно від форми власності, за наявності на обліку на цих підприємствах транспортних засобів і техніки або змін у їх якісному чи кількісному стані.

Ольга Савченко,
експерт
Експертус: Кадри

Від редакції

На допомогу роботодавцю ексклюзивні консультації журналу «Кадровик-01» про звітування перед райвійськкоматами

Кадрова звітність — 2016
(«Кадровик-01», № 12/2015)

Новий звіт до військкомату про громадян, закріплених за транспортними засобами
(«Кадровик-01», № 11/2015)

Організація отримала транспортний засіб у лізинг: чи звітувати до військового комісаріату
(«Кадровик-01», № 02/2016)

Воєнний стан, трудова повинність і військово-транспортний обов’язок: оновлені норми
(«Кадровик-01», № 09/2015)

Передання військкомату відомостей про водіїв у контексті Закону «Про захист персональних даних»
(«Кадровик-01», № 03/2015)

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Кадрові звіти 2025

Кадрові звіти 2025 року є важливою частиною управлінського обліку на підприємствах і допомагають моніторити та аналізувати різні аспекти управління персоналом. Які кадрові звіти складати у 2025 році та як це робити — читайте у статті.
143

Типова форма П-2 «Особова картка працівника»

Особова картка — основний обліковий документ будь-якого працівника. Для зручності ведення документації затверджена типова форма П-2 (особова картка працівника), що є прикладом уніфікації первинного обліку. Для чого потрібна форма П-2? Які особливості заповнення передбачає бланк П-2 (особова картка працівника)? Чи заповнюється картка П-2 для сумісників? Відповіді на ці питання — у статті.
14436

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді