Типова форма П-2 «Особова картка працівника»

Автор
порталу «Кадровик-01»
Особова картка є основним обліковим документом для будь-якого працівника, а облік персоналу кадровики ведуть за допомогою картотеки особових карток та за іншими уніфікованими формами первинної облікової документації з праці.

На підприємстві потрібно оформлювати за унормованою формою — типовою формою П-2, затвердженою наказом Держкомстату та Міноборони від 25.12.2009 № 495/656 (далі — Наказ № 495/656).

На державній службі особові картки державних службовців оформлюються за формою, затвердженою наказом НАДС від 19.05.2020 № 77-20.

У місцевому самоврядуванні оформлювати особові картки необхідно за формою первинного обліку № П-2 ДС, затвердженою наказом Мінстату від 26.12.1995 № 343. НАДС рекомендує вести особові картки посадових осіб місцевого самоврядування за цією формою, хоча вона й втратила чинність на підставі наказу Держстату від 26.08.2016 № 154.

Шаблон типової форми П-2

Шаблон типової форми П-2СКАЧАТИ

Особові картки оформлюють на всіх працівників, які працюють за трудовими договорами (і на сумісників також — як на «зовнішніх», так і «внутрішніх») незалежно від строку трудового договору. Навіть якщо працівника прийнято на кілька тижнів для заміщення іншого працівника, що пішов у відпустку, особову картку все одно доведеться заводити.

Типова форма П-2 (зразок заповнення)

Типова форма П-2 «Особова картка працівника» СКАЧАТИ

З кожним записом, що заносять до трудової книжки на підставі наказу (розпорядження) про призначення на роботу, переведення і звільнення, працівника необхідно ознайомити під особистий підпис в особовій картці, в якій має повторюватися відповідний запис з трудової книжки (вкладиша). Також працівник засвідчує своїм підписом в особовій картці факт одержання трудової книжки у зв’язку із звільненням (п. 2.5, 7.1 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої наказом Мінпраці, Мін’юсту і Мінсоцзахисту України від 29.07.1993 № 58).

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді