Типова форма П-2 «Особова картка працівника»

Автор
порталу «Кадровик-01»
Особова картка — основний обліковий документ будь-якого працівника. Для зручності ведення документації затверджена типова форма П-2 (особова картка працівника), що є прикладом уніфікації первинного обліку. Для чого потрібна форма П-2? Які особливості заповнення передбачає бланк П-2 (особова картка працівника)? Чи заповнюється картка П-2 для сумісників? Відповіді на ці питання — у статті.

Картка П-2:форма, особливості заповнення

В органах місцевого самоврядування,  на підприємствах, в установах та організаціях незалежно  від  підпорядкування і форм власності для ведення первинної облікової документації діє форма П-2. Врахуйте, що залежно від юридичної природи вашого підприємства, установи чи організації, така форма міститиме певні особливості. Щоб швидко та якісно здійснити первинний облік, скористайтеся таблицею:

Трудові відносини

Форма первинного обліку

На підприємствах,  в
установах та організаціях незалежно  від  підпорядкування  і  форм
власності

Типовова форма П-2, затверджена наказом Держкомстату та Міноборони від 25.12.2009 № 495/656 (далі — Наказ № 495/656).

На державній службі

Форма, затверджена наказом НАДС від 19.05.2020 № 77-20.

У службі в органах місцевого самоврядування

Форма первинного обліку № П-2 ДС, затверджена наказом Мінстату від 26.12.1995 № 343.

ВАЖЛИВО! НАДС рекомендує вести особові картки посадових осіб місцевого самоврядування за цією формою, хоча вона й втратила чинність на підставі наказу Держстату від 26.08.2016 № 154.

Олександр Денисенко член Центральної експертно-перевірної та Нормативно-методичної комісій Державної архівної служби України, Київ
Виконайте вісім кроків, щоб передати до архіву особові картки П-2. Адже відділ кадрів щороку готує до архівного зберігання особові картки звільнених працівників після того, як закінчився строк їх зберігання в поточному діловодстві.

Шаблон типової форми П-2

Шаблон типової форми П-2СКАЧАТИ

Особові картки оформлюють на всіх працівників, які працюють за трудовими договорами (і на сумісників також — як на «зовнішніх», так і «внутрішніх») незалежно від строку трудового договору. Навіть якщо працівника прийнято на кілька тижнів для заміщення іншого працівника, що пішов у відпустку, особову картку все одно доведеться заводити.

Типова форма П-2 (зразок заповнення)

Типова форма П-2 (зразок заповнення)

СКАЧАТИ

З кожним записом, що заносять до трудової книжки на підставі наказу (розпорядження) про призначення на роботу, переведення і звільнення, працівника необхідно ознайомити під особистий підпис в особовій картці, в якій має повторюватися відповідний запис з трудової книжки (вкладиша). Також працівник засвідчує своїм підписом в особовій картці факт одержання трудової книжки у зв’язку із звільненням (п. 2.5, 7.1 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої наказом Мінпраці, Мін’юсту і Мінсоцзахисту України від 29.07.1993 № 58).



зміст

Як оперативно передати відомості про працівників на вебпортал ПФУ

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді