Як визначити розмір посадового окладу заступника керівника навчального закладу? Роз’яснює МОН

Посадові оклади заступників керівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ встановлюють на 5-15% нижче, ніж посадовий оклад (ставка заробітної плати) керівника навчального закладу

Міністерство освіти і науки України у листі від 07.06.2017 № 1/11-5437 нагадало, що схеми та розміри тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ визначені у наказі МОН від 26.09.2005 № 557 (далі — Наказ № 557).

Так, посадові оклади заступників керівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ встановлюють на 5-15% нижче, ніж посадовий оклад (ставка заробітної плати) відповідного керівника, визначений за схемами тарифних розрядів, затверджених Наказом № 557 (п. 3 Наказу № 557).

Якщо змінюють тарифний розряд (посадовий оклад) керівника навчального закладу, то мають також змінити посадовий оклад його заступників.

МОН зауважує: якщо посадовий оклад (тарифна ставка) визначений у гривнях з копійками, цифри до 0,5 — відкидають, від 0,5 і вище — округляють до однієї гривні (п. 2 прим. дод. 1 наказу № 557).

Ольга Догадіна,
провідний експерт Експертус Кадри

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Склад документів особової справи працівника

Вічне запитання з кадрової практики: чи долучати до особової справи згоду на обробку персональних даних… Відповідь — ні! Дізнайтесь: які документи можна і потрібно формувати до особової справи працівника, а чого у жодному разі там не має бути.
158860

Розробка, укладення та виконання колективних договорів

Колективний договір — це угода між роботодавцем та колективом працівників (зазвичай представлений профспілкою), яка регулює умови праці, оплати праці, соціальні пільги, трудові права та обов’язки сторін. У статті ви дізнаєтеся про порядок укладення колективного договору та внесення змін до нього.
5745

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
66

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16348

Формування та облік внутрішнього опису документів особової справи працівника

Внутрішній опис відображає включення документів до справи і містить відомості про порядкові номери документів справи, їх індекси, дати, заголовки та номери аркушів справи, на яких розташований кожен документ. Внутрішній опис заповнює кадровик при первинному оформленні особової справи
126610

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді