Новий Порядок оцінювання державних службовців — затверджено

Відмінна оцінка — запорука щорічної премії та рекомендацій щодо просування службовими сходами. Дві негативних оцінки тягнуть за собою звільнення з державної служби.

Кабінет Міністрів України 23.08.2017 затвердив Типовий порядок проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців.

Процедура передбачає оцінку якості виконання державним службовцем поставлених завдань. За результатами оцінки приймають рішення щодо преміювання держслужбовця, планування службової кар’єри, визначення потреби у професійному навчанні.

Читайте також: Атестація з української для претендентів на посади держслужби

Оцінювання службової діяльності державних службовців проводитимуть поетапно:

  • визначення та перегляд завдань і ключових показників;
  • оціночна співбесіда (крім випадків, передбачених Типовим порядком);
  • визначення результатів оцінювання та їх затвердження.

Типовим порядком передбачено три можливі результати оцінювання службової діяльності державних службовців: негативна, позитивна та відмінна оцінки.

Державного службовця, що отримав відмінну оцінку, преміюють (щорічне преміювання) та надають рекомендації для участі у конкурсі на зайняття вищої посади.

Водночас за повторної негативної оцінки, державного службовця звільнятимуть — за результатами оцінювання результатів службової діяльності (п. 3 ч. 1 ст. 87 Закону України «Про державну службу» від 10.12.2015 № 889-VIII; далі — Закон № 889).

Державні службовці зможуть оскаржити результати оцінювання службової діяльності лише у разі отримання негативної оцінки та в порядку, визначеному статтею 11 Закону № 889.

За інформацією Національного агентства України з питань державної служби

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Присвоєння рангу при прийнятті на державну службу

Закон України «Про державну службу» від 10.12.2015 № 889-VIII (далі — Закон № 889) передбачає такі поняття, як «категорії посад державної служби» та «ранги державних службовців». Насправді, таке нормативно-правове закріплення є досить позитивним досвідом, адже дозволяє не тільки розмежовувати рівень відповідальності різних посадовців, але і сприяє тенденції просування по службі
64086

Особова справа державного службовця

Служба управління персоналом державного органу приділяє чимало часу роботі з особовими справами державних службовців. Щоб заощадити час кадровикам, ми підготували перелік документів та порядок ведення особових справ держслужбовців.
40285

Зразок написання автобіографії

Автобіографія — це документ-життєпис, який особа складає сама про себе. Як правильно написати автобіографію? У якій послідовності? Дізнайтеся зі статті. У пригоді стане бланк автобіографії та зразок написання для держслужбовця
563774

Особова картка державного службовця

НАДС востаннє змінювало форму особової картки державного службовця у червні 2020 року. Однак особова картка держслужбовця, нова форма якої міститься у статті, до цього часу викликає низку питань. Як заповнювати особову картку держслужбовця? Що має містити заповнена особова картка державного службовця? Відповіді шукайте у статті.
44292

Обчислення стажу державної служби

При прийнятті особи на державну службу їй обчислюють стаж державної служби. Цей стаж дає право на встановлення державному службовцю надбавки за вислугу років, надання додаткової оплачуваної відпустки
43389

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді