МОН визначив порядок погодження кандидатур юристів установ та закладів, що перебувають в його підпорядкуванні

Підстава для відмови у погодженні призначення на посаду — невідповідність претендента кваліфікаційним вимогам та/або рівню професійної підготовки.

МОН наказом від 14.07.2017 № 1031 затвердило Порядок погодження кандидатур претендентів на посади керівників юридичних служб підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління Міністерства освіти і науки України.

МОН визначив порядок погодження кандидатур юристів установ та закладів, що перебувають в його підпорядкуванні Читайте також: Юрист у Класифікаторі професій та штатному розписі

Погодження кандидатури претендента на посаду керівника юридичної служби установи, юрисконсульта відповідної категорії, який виконує функції юридичної служби в установі (далі — претендент), здійснює департамент правового забезпечення Міністерства освіти і науки України (далі — юридична служба МОН).

Керівник установи має внести до юридичної служби МОН подання щодо погодження кандидатури претендента. Окрім подання необхідно надати:

  • біографічну довідку;
  • копії трудової книжки та документів про вищу освіту, підвищення кваліфікації, засвідчені в установленому порядку;
  • копію документа, що посвідчує особу;
  • письмову згоду претендента щодо обробки персональних даних.

За бажанням претендента додають інші документи, які можуть бути враховані при прийнятті рішення щодо погодження кандидатури претендента (документи, що підтверджують вчене звання, нагородження тощо).

Юридична служба МОН попередньо розглядає документи, що надійшли на погодження, і у разі потреби не пізніше ніж на 10 робочий день з дати їх отримання запрошує претендента на співбесіду до керівника юридичної служби МОН.

Керівник юридичної служби МОН приймає рішення щодо погодження (відмови у погодженні) претендента, оформлене висновком юридичної служби МОН щодо погодження (відмови у погодженні) призначення на посаду керівника юридичної служби (юрисконсульта).

Матеріали щодо погодження претендента п’ять років зберігатимуть в юридичній службі МОН.

Ольга Догадіна,
провідний експерт Експертус Кадри

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Класифікатор професій: чинний

Національний класифікатор України «Класифікатор професій» призначений для застосування всіма роботодавцями під час підготовки штатного розпису чи для запису про роботу у трудові книжки працівників. У статті ви знайдете відповідь на такі питання: як працювати з Класифікатором професій та здійснювати пошук по цьому Класифікатору, для чого необхідний діючий Класифікатор професій, як працює класифікатор професій «пошук по назві»?
184593

Зміна № 13 до Класифікатора професій — огляд

Затверджено Зміну 13 до Класифікатора професій ДК 003:2010 (наказ Мінекономіки від 16.01.2024 № 1410). Огляд показав, що Зміна 13 до Класифікатора професій стосується, здебільшого, професій IT-галузі. Детальний огляд Зміни 13 до КП — у цій статті.
2153

Зміна № 12 до Класифікатора професій: огляд змін

Наказом Мінекономіки від 23.06.2023 № 6312 була затверджена Зміна 12 до Класифікатора професій ДК 003:2010. У матеріалі проведемо огляд та аналіз чинних змін, розберемося, які професії виключили, змінили і додали в Класифікатор професій
1773

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді