«Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників, випуск № 53. Виробництво банок та кришок для харчових консервів, туб і футлярів з легких металів» в новій редакції набуде чинності з 01.06.2018.
Мінагрополітики наказом від 28.02.2018 № 117 затвердило новий «Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників, випуск № 53. Виробництво банок та кришок для харчових консервів, туб і футлярів з легких металів» (далі — ДКХП), який набуде чинності з 01.06.2018.
Вам стане у пригоді: Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників: перелік випусків
Одночасно втрачає чинність наказ Мінагрополітики «Про затвердження «Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників, випуск № 53. Виробництво банок та кришок для харчових консервів, туб і футлярів з легких металів» від 30.12.2000 № 278.
Міагрополітики доручило Науково-дослідному інституту «Украгропромпродуктивність» забезпечити видання ДКХП.
Ольга Догадіна,
провідний експерт Експертус Кадри
Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників — це систематизований за видами економічної діяльності збірник описів професій, які наведено у Класифікаторі професій.
Професійний стандарт кухаря, розроблений у 2015 році з ініціативи роботодавців, професійних об’єднань та профільних навчальних закладів.
Із 1 січня 2017 року термін «професійний стандарт» з’явився в Кодексі законів про працю України та Законі «Про оплату праці». Наприкінці травня Уряд ухвалив Порядок розроблення та затвердження професійних стандартів. Розберімося, навіщо вони та як стосуються кадрової практики.
При розробленні штатного розпису, під час приведення кадрових документів у відповідність до Класифікатора професій, кадрова служба повинна враховувати завдання, обов’язки, кваліфікаційні вимоги, визначені для різних професій. Необхідну інформацію можна отримати з кваліфікаційних характеристик, що містяться у Випусках Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників (ДКХП).