У Києві дозвіл на працевлаштування іноземця тепер видають тільки в центрах надання адміністративних послуг

Послугу запровадили з 21.11.2018 в одинадцяти ЦНАП

Київ став першим містом в Україні, де запроваджена послуга з отримання дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства у ЦНАП.

Порядок працевлаштування іноземця в Україні

Послуга стала доступна з 21.11.2018. За інформацією Мінсоцполітики та Центрального апарату Державної служби зайнятості з 01.12.2018 у Києві приймають документи для видачі дозволу, продовження його дії, внесення змін до діючого дозволу та видають виготовлені дозволи виключно в ЦНАП. Підстава — розпорядження Кабміну від 11.10.2017 №782-р «Про внесення змін до розпорядження Кабінету Міністрів України від 16 травня 2014р. №523», яким розширено Перелік адміністративних послуг органів виконавчої влади, які надаються через центр надання адміністративних послуг.

Зарплатний критерії при оформленні працівника-іноземця

У Києві дозвіл на працевлаштування іноземця тепер видають тільки в центрах надання адміністративних послуг
Ольга Догадінапровідний експерт Експертус Кадри
Чи дотримувати зарплатного критерію, коли приймаємо на роботу іноземця з посвідкою на постійне проживання в Україні?

Нагадаємо, дозвіл на працевлаштування потрібен не всім категоріям іноземців і для виконання не всіх видів робіт. Без дозволу приймайте на роботу іноземців, які мають посвідку на постійне проживання в Україні, або набули статусу біженців, або мають статус закордонного українця, та іноземців в іноземні представництва.

Юлія Видиборець,
головний редактор системи «Експертус Кадри»

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Які документи для прийняття на роботу має подати претендент на посаду

Перед прийняттям на роботу (укладанням трудового договору) необхідно перевірити у претендента наявність всіх необхідних документів та їх легітимність. Які саме документи має подати потенційний працівник та на що слід звернути увагу кадровику, перевіряючи такі документи, детально читайте у статті.
96539

Працевлаштування іноземця: порядок оформлення та укладення трудового договору

Працевлаштування іноземних громадян в Україні має свою специфіку. Оформлення на роботу іноземців з посвідкою на постійне проживання відбувається за тими ж правилами, що й самих українців. Водночас, процес працевлаштування іноземців з посвідкою на тимчасове проживання має певні особливості, які співробітник кадрового відділу зобов’язаний враховувати.
55553

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді