Лібералізація трудового законодавства – шлях до рабської праці українців. Меседж від Фонду профспілок України

Після засідання круглого столу на тему: «Осучаснення законодавчого регулювання трудових відносин», прес-центр Федерації професійних спілок України висловив своє ставлення до просування владою змін у трудовому законодавстві.

Лібералізація трудового законодавства – шлях до рабської праці українців. Меседж від Фонду профспілок України

Основні зміни у законодавстві про працю у 2019 році

Нагадуємо, що 30.10.2019 Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів провів круглий стіл на тему: «Осучаснення законодавчого регулювання трудових відносин». Після проведення круглого столу на сайті Фонду профспілок України (далі – ФПУ) з’явився допис, щодо висновків після зустрічі.

На думку ФПУ пріорітетами для влади є:

«робоче місце, а не людина, яка працює на ньому, – вони збираються в порушення статті 22 Конституції України позбавити працівника прав та гарантій закріплених чинним трудовим законодавством.

Їм не потрібні для діалогу профспілки, бо, як вони кажуть, немає в Україні індустріальної економіки, нема і профспілок!

розвиток України як країни з моно аграрною економікою у поєднанні ІТ – технологіями типу: робот – комбайн, - трактор тощо)))

Вони не збираються відроджувати промисловість – їх цікавить лише повна приватизація державних підприємств та продаж землі новим іноземним власникам та наймити-українці, яких можна коли завгодно і без будь-яких трудових і соціальних гарантій викинути на вулицю!»


Такий розвиток подій – не прийнятний для профспілки.

ФПУ зазначив, що самостійно запропонував владі законопроєкт, який буде захищати трудові права працівників відповідно до положень Конституції України і міжнародних правових норм. Фонд має намір жорстко відстоювати свою позицію.

За інформацією прес-центру ФПУ

Особливості трудових договорів із сумісниками

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді