ФОП не відкараскався від штрафу. Суд підтримав рішення інспекторів з праці

Фізична особа — підприємець спробував оскаржити у суді постанову про порушення ним вимог частини 3 статті 24 КЗпП. Підприємець мотивував тим, що з двома його працівниками не могла бути укладена трудова угода, оскільки це призвело б до порушення ліцензійних умов. Полтавський окружний адміністративний суд визнав накладання штрафу у 250 380 грн правомірним.

ФОП не відкараскався від штрафу. Суд підтримав рішення інспекторів з праці.
Кадрове діловодство у ФОП: обов’язкові документи

Інспектори полтавського Управління під час планової перевірки ФОП, що займається роздрібною торгівлею фармацевтичних товарів виявили порушення вимог законодавства про працю.

Дві працівниці виконували функції фармацевтів на умовах цивільно-правових договорів, які мали ознаки трудових. Оскільки надання трудовому договору форми цивільно-правового перешкоджає реалізації прав працівників, інспектори винесли постанову про накладення на підприємця штрафу у розмірі 250 380 гривень.

ФОП подав до суду, оскільки вважав протиправною постанову про накладення штрафу. Підприємець аргументував тим, що з працівницями не могли бути укладені трудові договори, бо це призвело б до порушення ліцензійних умов.

ФОП не відкараскався від штрафу. Суд підтримав рішення інспекторів з праціДізнайтеся, де і як ФОП-роботодавцю зберігати документи з персоналу, щоб не наразитися на штраф

Полтавський окружний адміністративний суд розглянув справу у відкритому судовому засіданні. Надані працівниками полтавського Управління Держпраці докази переконали, що працівники були допущені до роботи у порушення ч.3 ст.24 КЗпП. Відтак штраф розміром 250 380 грн підприємцю доведеться сплатити.

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірки Держпраці скасовано: чи правда?

Набрала законної сили постанова Шостого апеляційного адміністративного суду м. Києва. Від 14.05.2019 втратили чинність Порядок здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю та Порядок здійснення державного нагляду за додержанням законодавства про працю. Чи можливі тепер перевірки Держпраці: роз'яснення з посиланням на нормативно-правові акти.
8016

Судова реформа 2016: яких змін очікувати

Нині в Україні триває судова реформа , яка передбачає оновлення законодавства. Зокрема, прогнозується повне реформування системи судоустрою; імплементація оновлених конституційних засад правосуддя на законодавчому рівні для забезпечення незалежності (деполітизації) судової влади; посилення відповідальності судової влади перед суспільством; запровадження нових механізмів формування та кадрового оновлення суддівського корпусу
2638

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді