В РДА скорочуватимуть насамперед вакантні посади

Це позиція Профспілки держслужбовців, яка проводить переговори з Урядом для захисту скорочуваних


В РДА скорочуватимуть насамперед вакантні посади

В РДА скорочуватимуть насамперед вакантні посадиДізнайтеся, хто з працівників має перевагу залишитись на роботі при скороченні

01.11.2019 у Секретаріаті КМУ відбулась робоча нарада з питань, пов’язаних з реалізацією постанови КМУ від 19.06.2019 № 746, стосовно встановлення граничної чисельності працівників місцевих державних адміністрацій. У нараді взяли участь представники Міністерства фінансів, Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Державного центра зайнятості та Профспілки працівників державних установ України.

Встигніть забронювати собі місце на тематичному вебінарі:

В РДА скорочуватимуть насамперед вакантні посади

Зареєструватись

Від профспілки були присутні Голова Юрій Піжук та завідувач відділу правового та організаційного забезпечення Оксана Шевченко.

Нагадаємо, що під скорочення з 1 січня 2020 року потрапляють понад 18 тис працівників РДА.

Представники профспілки наголосили на першочерговому скороченні вакантних посад, що складають орієнтовно біля 44% від загальної кількості намічуваних вивільнень.

У ході наради сторони також домовились про застосування диференційованого підходу, в розрізі регіонів, в залежності від утворених ОТГ.

За інформацією Профспілки працівників

державних установ України

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Зразок наказу про звільнення за скороченням

На період воєнного стану згоду профспілки на розірвання трудового договору не отримуємо. Але видавати наказ про звільнення працівників потрібно. Скачайте собі приклад його оформлення за ДСТУ 4163:2020
44853

Наказ про скорочення штату

Роботодавець прийняв рішення скоротити чисельність чи штат працівників. Тоді на підставі згоди профспілкового органу на скорочення маєте видати наказ про звільнення працівників. П’ять правил, яких слід дотриматись при підготовці проєкту наказу про скорочення штату та зразок документу — у статті.
82302

Покроковий алгоритм скорочення працівника

Скорочення працівників або штату — процедура, яка часто породжує низку позовів до суду. Найбільш проблемні питання: які підстави для скорочення штату працівників, хто підлягає скороченню в першу чергу, які етапи включає в себе процедура скорочення працівників, кого не можна звільнити по скороченню. Як оформити скорочення чисельності або штату працівників, щоб вберегтися від помилок та судової тяганини, роз’яснюємо у статті
160998

Скорочення працівників РДА з 01.01.2020: алгоритм для кадровиків

Ця стаття допоможе службі управління персоналом районної державної адміністрації пройти у жовтні-грудні 2019 року всі кроки, яких вимагає закон при скороченні працівників. Адже 01.01.2020 набуде чинності постанова КМУ від 19.06.2019 № 746 про скорочення штату РДА майже на 50 відсотків.
53282

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді