ПФУ надаватиме відомості з Електронного реєстру листків непрацездатності за типовими формами

ПФУ розробив спеціальні форми для відомостей із Реєстру лікарняних. Пенсійний фонд оприлюднив проєкт постанови «Про затвердження форм оприлюднення інформації з Електронного реєстру листків непрацездатності». Це черговий необхідний нормативний акт для повноцінного запуску Електронного реєстру лікарняних.


ПФУ надаватиме відомості з Електронного реєстру листків непрацездатності за типовими формами

Підстави для відмови в оплаті листка непрацездатності

Як працюватиме Електронний реєстр листків непрацездатності (далі — Реєстр) та як отримувати відомості про лікарняні, визначає Постанова КМУ від 17.04.2019 № 328. З Реєстру можна буде отримати інформацію про номер листка непрацездатності, дату його відкриття, продовження, закриття, відомості щодо перевірки обґрунтованості його видачі (у разі проведення).

Також ПФУ надаватиме на запити витяги з Реєстру про:

  • кількість, причини, середня тривалість зареєстрованих листків непрацездатності за місяць, квартал, рік, за регіонами, закладами охорони здоров’я, особами, що засвідчили тимчасову непрацездатність;
  • кількість необґрунтовано виданих і продовжених листків непрацездатності за місяць, квартал, рік, за регіонами, закладами охорони здоров’я, особами, що засвідчили тимчасову непрацездатність;
  • кількість днів тимчасової непрацездатності за місяць, квартал, рік, за регіонами, страхувальниками;
  • суми допомоги, що виплачені на підставі листків непрацездатності, за місяць, квартал, рік, за страхувальниками.
ПФУ надаватиме відомості з Електронного реєстру листків непрацездатності за типовими формамиДізнайтеся, коли працівник повинен надати на підприємство листок непрацездатності

Постановою ПФУ затвердить чотири форми оприлюднення інформації, що обробляється в Реєстрі, створить механізми доступу до інформації, що має публічний інтерес, у знеособленому вигляді:

  • про зареєстровані листки непрацездатності;
  • про кількість, причини, середню тривалість зареєстрованих листків непрацездатності;
  • про кількість необґрунтовано виданих і подовжених листків непрацездатності;
  • про кількість днів тимчасової непрацездатності та сум допомоги, що виплачені на підставі листків непрацездатності.

Постанова набере чинності з дня, наступного за днем її офіційного опублікування.

Галина Бєлікова,

редактор-експерт Експертус Кадри

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Як обчислити страховий стаж для лікарняного

Щоб обчислити суму допомоги з тимчасової непрацездатності необхідно здійснити розрахунок страхового стажу для оплати лікарняних. Що входить в страховий стаж для лікарняного? Як визначити страховий стаж для оплати лікарняного? Як впливає страховий стаж на лікарняний? Відповіді на ці питання та все, що вам потрібно знати про страховий стаж для лікарняного — у статті.
138605

Максимальний термін перебування на лікарняному при різних захворюваннях

Лікарняний лист — офіційний документ, що видається людині при встановленні її непрацездатності та є підставою для звільнення від основної роботи. Максимальний термін перебування на лікарняному в Україні різниться залежно від захворювання, його тяжкості, ускладнень. Усе про орієнтовні терміни тимчасової непрацездатності та граничний термін перебування на лікарняному — у статті.
159783

Відпустка для догляду за дитиною до 6 років, важкохворою або дитиною з інвалідністю: стаж та допомога

За потреби по закінченню відпустки для догляду за дитиною до 3 років працівники вправі оформити відпустку без збереження заробітної плати для догляду за дитиною до 6 років, важкохворою або дитиною з інвалідністю. У статті ви знайдете зразок заяви та наказу на таку відпустку, а також дізнаєтеся чи зараховується цей період відпустки до стажу для надання щорічних відпусток та лікарняного, а також про те, як така відпустка впливає на розмір допомоги з тимчасової непрацездатності після повернення на роботу.
28419

Лікарняний під час відпустки

Лікарняний під час відпустки — це право працівника. Але як про це може дізнатися кадровик? Які його подальші дії? Чи відшкодовується лікарняний під час відпустки за власний рахунок? Які особливості має перенесення відпустки у зв’язку з хворобою? Чи оплачується лікарняний під час відпустки по догляду за дитиною? Про перенесення відпустки у зв’язку з лікарняним, — у статті.
103981

Як оплатити лікарняний: алгоритм дій

Лікарняний для працівника — це пряма реалізація права на відпочинок і відновлення здоров’я. Лікарняний підтверджує непрацездатність працівника та є підставою для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності. Дізнайтеся як здійснюється оплата лікарняних за умовами роботи, відмова в оплаті лікарняних, відповідальність за неправильно сплачені лікарняні
7290

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді