Лікарняні у табелі

Отримали повідомлення від працівника, що найближчими часом він не зможе працювати через хворобу? Сумніваєтесь, яке позначення лікарняного в табелі робочого часу обрати? Не хвилюйтесь, ми підготували роз’яснення.


За весь період відсутності працівника і, відповідно — листка непрацездатності, у табелі дні, що за графіком роботи мали бути для працівника робочими, слід позначати «НЗ» (неявка з нез’ясованих причин).

Літерні та числові позначки у табелі обліку використання робочого часу визначають згідно з наказом Державного комітету статистики України від 05.12.2008 № 489 (далі — Наказ № 489).

Отримавши листок непрацездатності у лікувальному закладі, працівник повинен надати його табельнику підприємства.

Після отримання листка непрацездатності, слід оформити скоригований табель для цього працівника з позначками «ТН» (тимчасова непрацездатність) за всі календарні дні, в т. ч. вихідні, святкові й неробочі.

Умовні позначення, що використовуються в табелі обліку робочого часу

СКАЧАТИ

лікарняний в табелі

Відображення у табелі тимчасової непрацездатності у зв’язку з вагітністю та пологами

Працівник, відповідальний за заповнення табеля обліку використання робочого часу, позначає в табелі всі календарні дні, що припадають на період відпустки у зв’язку з вагітністю та пологам, буквеним кодом «ВП» (або цифровим кодом «16») відповідно до Наказу № 489.

Трапляються ситуації, коли вагітна не з’являється на роботу й не надає листок непрацездатності. У такому разі відсутність на роботі необхідно позначати в табелі буквеним кодом «НЗ» (або цифровим кодом «28»). А коли листок непрацездатності буде надано, підготувати за відповідний період скоригований табель обліку використання робочого часу на працівницю.

Листок непрацездатності: від отримання до оплати


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Кадровик-01"

Як оперативно передати відомості про працівників на вебпортал ПФУ

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді