Рівень безробіття в Україні скоротиться до 6% вже за два роки

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов разом зі своїм заступником Юлією Свириденко розповіли на брифінгу про основні напрями реалізації державної політики у сфері зайнятості населення та стимулювання створення нових робочих місць до 2022 року.

Рівень безробіття в Україні скоротиться до 6% вже за два роки

Тимофій Милованов
міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України

Що робитиме Уряд у 2020 році

Міністр повідомив, що Кабмін 24 грудня під час засідання Уряду затвердив напрямки державної політики у сфері зайнятості населення, розроблені Мінекономіки.

Головна мета розробленого документа — розширення можливостей та прав громадян на гідну працю, створення нових робочих місць, збалансування попиту та пропозицій на ринку праці, а також підвищення рівня зайнятості населення.

Рівень безробіття в Україні скоротиться до 6% вже за два рокиМіністр економіки розвінчує міфи про урядовий Трудовий кодекс

Мінекономіки визначило такі пріоритетні напрями реалізації державної політики у сфері зайнятості населення:

  • розвиток національної економіки як основи для забезпечення продуктивної зайнятості та створення нових робочих місць;
  • стимулювання розвитку підприємництва та самозайнятості;
  • забезпечення створення гідних умов праці та детінізація відносин у сфері зайнятості населення;
  • розвиток системи професійної (професійно-технічної) освіти та забезпечення створення умов для професійного навчання впродовж життя;
  • забезпечення розвитку інклюзивного ринку праці. Сприяння зайнятості молоді;
  • реформування державної служби зайнятості та забезпечення інноваційного розвитку послуг на ринку праці;
  • забезпечення реалізації ефективної державної політики у сфері трудової міграції.

«Ми очікуємо що завдяки виконанню Основних напрямів реалізації державної політики у сфері зайнятості населення ми скоротимо рівень безробіття до 6%, зменшимо обсяг неформальної зайнятості населення, а також кількість громадян, зайнятих економічною діяльністю у віці 15 – 70 років у 2022 році до 60,7%»

— наголосив Тимофій Милованов.

За інформацією прес-служби Мінекономіки

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Розробка, укладення та виконання колективних договорів

Колективний договір — це угода між роботодавцем та колективом працівників (зазвичай представлений профспілкою), яка регулює умови праці, оплати праці, соціальні пільги, трудові права та обов’язки сторін. У статті ви дізнаєтеся про порядок укладення колективного договору та внесення змін до нього.
5738

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
47

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16339

Формування та облік внутрішнього опису документів особової справи працівника

Внутрішній опис відображає включення документів до справи і містить відомості про порядкові номери документів справи, їх індекси, дати, заголовки та номери аркушів справи, на яких розташований кожен документ. Внутрішній опис заповнює кадровик при первинному оформленні особової справи
126363

Декретна відпустка, або Будьте обережні з термінологією

Декретна відпустка в Україні — одна із трудових гарантій, що передбачена законом. Декретна відпустка по вагітності та декретна відпустка по догляду за дитиною є часто застосовуваною на різних підприємствах, в установах та організаціях, однак на сьогодні лишається низка практичних питань щодо того як оформляється декретна відпустка найманого працівника. Скільки триває декретна відпустка? Як оплачується декретна відпустка? Чи можна продовжити декретну відпустку? Чи відрізняється декретна відпустка у військовий час?
45632

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді