Як швидко і без помилок скласти звіт про квоту для працевлаштування у 2020 році

До кінця січня кадровики мають подати річний звіт до центру зайнятості. Обчислити середню чисельність допоможе онлайн-калькулятор.

Як швидко і без помилок скласти звіт про квоту для працевлаштування у 2020 році

Кадрові звіти 2020

У січні кадровики звітують перед службою зайнятості про кількість працівників із додатковими гарантіями зайнятості та про плани працевлаштувати таких осіб у поточному році.

Звіт про квоту подають підприємства, установи, організації усіх форм власності, на яких річна середньооблікова чисельність штатних працівників (далі — СЧШП) більша за 7. Фізособам-підприємцям звітувати не потрібно.

Звіт подавайте до будь-якого центру зайнятості незалежно від місцезнаходження/реєстрації підприємства. Дедлайн — 01.02.2020. Це субота, тому подайте звіт не пізніше 31.01.2020.

Щоб подати звіт вчасно та без помилок, встигніть забронювати собі місце на фаховому вебінарі:

Як швидко і без помилок скласти звіт про квоту для працевлаштування у 2020 році

ЗАРЕЄСТРУВАТИСЬ

До квоти враховуйте лише неконкурентоспроможних на ринку праці осіб, які вже працюють на підприємстві на умовах повної зайнятості.

Будьте уважні – підприємства з різною СЧШП заповнюють різні чарунки звіту.

Для початку порахуйте СЧШП за рік. Ви можете зробити це вручну, але є більш зручний спосіб. Скористайтеся онлайн калькулятором.

Калькулятор середньооблікової чисельності штатних працівників

Калькулятор обчислить СЧШП за методикою з Інструкції зі статистики кількості працівників, затвердженої наказом Держкомстату від 28.09.2005 № 286 (далі — Інструкція № 286).

Порахуйте СЧШП за допомогою нашого калькулятора та отримайте персональні підказки із заповнення кожного рядка звіту.

Підготувала експертна група Експертус Кадри

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Кадрові звіти 2025

Кадрові звіти 2025 року є важливою частиною управлінського обліку на підприємствах і допомагають моніторити та аналізувати різні аспекти управління персоналом. Які кадрові звіти складати у 2025 році та як це робити — читайте у статті.
168

Типова форма П-2 «Особова картка працівника»

Особова картка — основний обліковий документ будь-якого працівника. Для зручності ведення документації затверджена типова форма П-2 (особова картка працівника), що є прикладом уніфікації первинного обліку. Для чого потрібна форма П-2? Які особливості заповнення передбачає бланк П-2 (особова картка працівника)? Чи заповнюється картка П-2 для сумісників? Відповіді на ці питання — у статті.
14619

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді