НАЗК скасувало вимогу подавати декларацію в день звільнення

Відтепер особа, що припиняє діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, має 20 робочих днів для подання декларації.

НАЗК скасувало вимогу подавати декларацію в день звільнення

Національне агентство з питань запобігання корупції повідомляє, що набула чинності нова редакція Порядку формування, ведення та оприлюднення (надання) інформації Єдиного державного реєстру осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, затверджена наказом НАЗК від 12.12.2019 № 168/19 (далі — Порядок № 168).

НАЗК скасувало вимогу подавати декларацію в день звільненняНАДС нагадує: розпочався черговий етап е-декларування

НАЗК нагадує, що з редакції Порядку вилучено норму, яка зобов’язувала суб’єкта декларування при звільненні за власною ініціативою подавати декларацію у день фактичного звільнення.

Декларація перед звільненням — декларація, яка подають відповідно до абзацу першого частини другої статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» від 14.10.2014 № 1700-VII (далі — Закон № 1700) не пізніше 20 робочих днів з дня припинення діяльності, пов’язаної з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, або іншої діяльності, зазначеної у підпунктах «а», «в» пункту 2 частини 1 статті 3 Закону № 1700 (підп. 2 п. 5 Порядку № 168).

НАЗК скасувало вимогу подавати декларацію в день звільненняДізнайтеся, чи можна звільнити державного службовця з підстав, передбачених КЗпП

Така декларація охоплює період, який не був охоплений деклараціями, раніше поданими суб’єктом декларування, та містить інформацію станом на останній день такого періоду. Останнім днем такого періоду є день припинення діяльності, пов’язаної з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, або іншої діяльності, зазначеної у підпунктах «а», «в» пункту 2 частини 1 статті 3 Закону № 1700. Під раніше поданими деклараціями розуміють декларації, що були подані до Реєстру відповідно до Закону № 1700.

За інформацією НАЗК

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Затвердження, погодження та призначення відповідального за антикорупційну програму юридичної особи

Яким вимогам має відповідати антикорупційна програма юридичної особи? Яку назву посади передбачити в штатному розписі для особи, відповідальної за її реалізацію? Чи можна поєднати виконання цієї функції з безпосередніми посадовими обов’язками? Про це і не тільки — тут і зараз
7344

Запобігання корупції в органах державної влади і місцевого самоврядування

Ухвалене наприкінці 2014 року нове антикорупційне законодавство визначило стратегію антикорупційної політики держави, створило правові, організаційні й інституційні засади її діяльності у сфері запобігання та протидії корупції.
3475

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді