Як перевірити інформацію для заповнення декларації

Національне агентство з питань запобігання корупції розповіло, у яких державних реєстрах міститься інформація, необхідна для декларування.

Як перевірити інформацію для заповнення декларації

Вхід до реєстрів здійснюється за допомогою Кваліфікованого електронного підпису.

➤➤ Як безкоштовно отримати Кваліфікований електронний підпис на ID-картку за три хвилини

Де, які дані можна дістати

Інформацію для заповнення розділу 3 «Об’єкти нерухомості» та 4 «Об’єкти незавершеного будівництва» декларації, можна перевірити в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Електронне декларування: 12 нюансів

Відомості до розділів 8 «Корпоративні права» та 9 «Юридичні особи, кінцевим бенефіціарним власником (контролером) яких є суб’єкт декларування або члени його сім’ї» декларації можна звірити з даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Скористайтесь онлайн-сервісом Електронний кабінет водія, щоб дізнатись всю інформацію про транспортні засоби, які знаходяться на правах власності. Стане у пригоді при заповненні розділу 6 «Цінне рухоме майно – транспортні засоби».

➤➤ Чек-ліст типових помилок у деклараціях осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування

Про отримані протягом року доходи можна дізнатись на Порталі електронних послуг Пенсійного фонду України. Також відомості про доходи можна отримати, сформувавши запит в електронному кабінеті на сайті Державної податкової служби України. Інформацію про доходи за попередній рік можна отримати після 10 лютого.

Власникам повітряних суден НАЗК радить перевірити інформацію у Реєстрі цивільних повітряних суден України.

Власникам морського та річкового транспорту — звіритись з Судновою книгою України та Державним судновим реєстром.

Інформацію, необхідну для заповнення розділу 6 «Нематеріальні активи», знайдете у базі даних державного підприємства «Український інститут інтелектуальної власності».

Увага! НАЗК застерігає, що інформація у реєстрах може бути неповною та періодично оновлюватися.

За інформацією НАЗК

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Затвердження, погодження та призначення відповідального за антикорупційну програму юридичної особи

Яким вимогам має відповідати антикорупційна програма юридичної особи? Яку назву посади передбачити в штатному розписі для особи, відповідальної за її реалізацію? Чи можна поєднати виконання цієї функції з безпосередніми посадовими обов’язками? Про це і не тільки — тут і зараз
7344

Запобігання корупції в органах державної влади і місцевого самоврядування

Ухвалене наприкінці 2014 року нове антикорупційне законодавство визначило стратегію антикорупційної політики держави, створило правові, організаційні й інституційні засади її діяльності у сфері запобігання та протидії корупції.
3475

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді