Довідка про доходи онлайн: покроковий алгоритм отримання

У 11 розділі «Доходи, у тому числі подарунки» Декларації про доходи та майно особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, зазначаються доходи суб'єкта декларування та членів його сім'ї, які були отримані або нараховані упродовж звітного періоду. Зокрема, Довідку про доходи (про суми виплачених доходів та утриманих податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків) фізичні особи можуть отримати в електронному вигляді на веб-порталі Державної фіскальної служби України.

Довідка про доходи онлайн: покроковий алгоритм отримання

Електронне декларування: 12 аспектів

Для цього виконайте такі дії:

  1. Увійдіть до Електронного кабінету платника за посиланням: http://cabinet.sfs.gov.ua або через офіційний веб-портал ДФС.
  2. Оберіть відповідний акредитований центр сертифікації ключів (АЦСК).
  3. Оберіть особистий електронний ключ, вибравши відповідний файл з електронного носія (USB — накопичувач, СD/DVD диск) або у відповідному каталозі на персональному ПК (Key-6.dat).
  4. Вкажіть пароль захисту та натисніть «Зчитати».
  5. Після того, як ключ завантажиться, натисніть «Увійти».
  6. Оберіть розділ «Заяви, запити для отримання інформації».
  7. Потім оберіть «Запит щодо отримання вiдомостей з Державного реєстру фiзичних осiб — платникiв податкiв про суми/джерела виплачених доходiв та утриманих податкiв в електронному виглядi» (далі — Запит).
  8. Заповніть форму Запиту
Довідка про доходи онлайн: покроковий алгоритм отриманняДізнайтеся, типові помилки у деклараціях осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування

Практичні нюанси

Поля, виділені блакитним кольором, — обов’язкові для заповнення.

Увага! У паспортах нового зразка вказано лише номер паспорта, а серія документа — відсутня. При заповненні поля «Реквізити паспортного документа» фізичні особи — платники податків, що мають такі паспорти, зазначають лише номер.

Після заповнення форми натисніть «Підписати та надіслати».

Якщо при заповненні запиту ви допустили помилку або не заповнили всі обов’язкові реквізити, система Електронного кабінету платника видасть інформацію про наявність недоліків. При цьому поля, які слід виправити/заповнити будуть виділені рожевим кольором.

Після коригування повторіть спробу підпису і відправки.

У розділі «Вхідні/вихідні документи» можете передивитись свій запит.

Після обробки запиту до Електронного кабінету надійде повідомлення-відповідь з інформацією про суми виплачених доходів та утриманих податків з Державного реєстру фізичних осіб — платників податків.

Ви маєте змогу переглянути, зберегти або надрукувати отриману інформацію.

Відомості про суми отриманих доходів та суми сплачених податків в електронному вигляді за останній звітний період надаються через 60 днів після його закінчення.

За інформацією порталу «Судова влада України»

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Затвердження, погодження та призначення відповідального за антикорупційну програму юридичної особи

Яким вимогам має відповідати антикорупційна програма юридичної особи? Яку назву посади передбачити в штатному розписі для особи, відповідальної за її реалізацію? Чи можна поєднати виконання цієї функції з безпосередніми посадовими обов’язками? Про це і не тільки — тут і зараз
7349

Запобігання корупції в органах державної влади і місцевого самоврядування

Ухвалене наприкінці 2014 року нове антикорупційне законодавство визначило стратегію антикорупційної політики держави, створило правові, організаційні й інституційні засади її діяльності у сфері запобігання та протидії корупції.
3479

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді