Президент закликав працівників, яких змушують звільнятися за власним бажанням, звертатися до поліції

Ввечері 18 березня Президент Володимир Зеленський звернувся з відеозверненням до українців.

Президент закликав працівників, яких відправляють у відпустки за власний рахунок, звертатися до поліції

Володимир Зеленський
Президент України

За словами Президента, забезпечено спеціальний транспорт, який безперебійно доставляє на роботу працівників стратегічних підприємств та об’єктів критичної інфраструктури України. Тих, завдяки яким в країні є електроенергія, вода, тепло, продукти, ліки та багато іншого.

Набув чинності Закон про запобігання коронавірусу: 9 новацій ⇗

Президент підписав закон, який забороняє банкам нараховувати будь-які пені, штрафи, підвищені відсотки за кредитами на споживчі потреби. Протягом двох днів Національний банк має розробити пільговий режим для всіх позичальників на час карантину.

Президент нагадав, що руки з милом треба мити не менше 30 секунд та обробляти засобами на основі спирту — особливо після контакту з тваринами та використання паперових грошей. Порада від очільника держави: «Регулярно обробляйте антисептиком екран мобільного телефону, клавіатуру комп’ютера та ноутбука, ручки вхідних дверей. Регулярно робіть вологе прибирання та провітрюйте оселю.»

Президент наголосив, що набагато швидше від вірусу поширюються фейки щодо нього. Страшилки про 400 тисяч хворих на коронавірус в Україні – брехня. Голова держави закликав українців довіряти тільки офіційним джерелам інформації – офіційним сторінкам МОЗу, уряду, Верховної Ради, Офісу Президента України.

За словами Президента: «У нас є інформація, що на багатьох підприємствах керівники змушують працівників писати заяву на звільнення за власним бажанням. Це незаконно. Люди, ніхто не може змушувати вас піти за власним бажанням, якщо такого бажання у вас немає. Не бійтесь і не падайте духом. Якщо керівник чинить на вас тиск – одразу повідомляйте в поліцію. Що стосується державних і комунальних підприємств. Була проведена розмова з керівниками, їх попередили про відповідальність за тиск на працівників. Якщо ситуація продовжиться – вони будуть покарані.

Щодо приватних компаній. Я закликаю керівників не тільки не порушувати закон, а й перш за все залишатися людьми. Коронавірус мине. Криза також. Прибутки повернуться. А честь та повагу повернути не вдасться».

Окремо Президент звернувся до працівників сфери освіти. «Всім вам рекомендовано максимально перейти на дистанційну форму роботи. Середня заробітна плата за час карантину буде збережена й виплачена вам.

Для підготовки учнів до ЗНО запущено щоденні трансляції онлайн-уроків. З восьмої до дев’ятої ранку, а також з 18-ї до 21-ї їх можна переглянути на телеканалі «Рада», а також знайти на YouTube-каналі Міністерства освіти і науки України.

Крім цього, наступного тижня буде запущено централізовану систему онлайн-уроків дистанційного навчання для учнів з п’ятого по одинадцятий клас.»

Президент радить також, як провести час вдома із зиском для себе, пройти віртуальні тури українськими музеями просто неба: museums.authenticukraine.com.ua. Також він радить inlviv.in.ua – 25 музеїв Львівщини, які можна відвідати онлайн, а ще incognita.day.kyiv.ua – віртуальні екскурсії у більш ніж 20 музеїв з усієї України.

Голова держави бажає нам усім 36,6.

За повідомленнями офіційного інтернет представництва Президента України

Письмові комунікації для кадровика

Статті за темою

Усі статті за темою

Що входить до страхового стажу?

Під час війни трудове законодавство зазнає чималих змін. У результаті перед роботодавцями та працівниками постає питання: як зараховується стаж і як він впливає на нарахування пенсії?
55601

Графік відпусток: бланк та зразок оформлення

Бланк графіку відпусток — це документ, який дозволяє організації планувати і контролювати відпустки працівників протягом року. Щоб дізнатися, що передбачає графік відпусток (рекомендована форма), читайте цю статтю.
62282

Резюме у роботі кадровика

Резюме — це перший документ, який бачить роботодавець. Його мета — надати роботодавцю чітке уявлення про те, чому саме цей кандидат підходить для вакансії. Як обрати працівника за резюме? Відповідь на це та інші питання а також резюме (шаблон) — у статті.
1317

Різниця між дистанційною та надомною роботою та правила її оформлення

Надомна та дистанційна робота 2024 року не втрачає своєї актуальності через дію воєнного стану в країні. Щоб легко орієнтуватися надомна чи дистанційна робота та оформляти їх правильно, дізнайтеся, що спільного мають ці два види віддаленої роботи та чим саме вони відрізняються.
4839

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді