Мінцифра презентувала освітній серіал із цифрової грамотності для державних службовців

Освітній серіал розроблений у співпраці з компанією Google. Завдяки ньому держслужбовці можуть підвищити свій рівень цифрової грамотністі безкоштовно.

30 березня 2020 року Міністерство цифрової трансформації України презентувало освітній серіал «Цифрова грамотність державних службовців 1.0. на базі інструментів Google».

Державні службовці отримали правові підстави для дистанційної роботи

Освітній серіал охоплює можливості та особливості функціонування безкоштовних сервісів Google для використання в професійній діяльності та повсякденному житті. Він розміщений на платформі Дія — Цифрова освіта. Усі 15 серій освітнього проєкту у вільному доступі.

Після їх перегляду й успішного проходження тестів кожен держслужбовець отримає сертифікат, що засвідчує успішне проходження базового курсу з цифрової грамотності обсягом 2 години (0,07 кредиту ЄКТС).

Мінцифра презентувала освітній серіал із цифрової грамотності для державних службовців

Викладацький склад:

Розібратися з різноманітними онлайн-інструментами в серіалі допомагає сертифікований тренер Google for Education, директор Академії цифрового розвитку Антоніна Букач.

Зірковий гість освітнього серіалу – народний депутат Роман Грищук.

Чому варто дивитись освітній серіал:

Заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан під час презентації освітнього серіалу закликала всіх державних службовців навчатися цифрової грамотності, особливо враховуючи період карантину.

Виконуючий обов’язки Голови Національного агентства з питань державної служби Володимир Купрій прокоментував: «Цифрова грамотність є невід’ємною складовою вимог до компетентностей державного службовця. Цей особливий період дистанційної роботи як ніколи актуалізував необхідність вміти користуватися багатьма цифровими сервісами».

Президент Фонду Східна Європа Віктор Лях додав: «В суспільстві є певний стереотип, що держслужбовці — ознака сталості, заскорузлості. Але ми хотіли б це змінити — щоб 200 000 державних службовців були локомотивами впровадження та використання електронних технологій».

Мінцифра презентувала освітній серіал із цифрової грамотності для державних службовцівДізнайтеся, як встановити неповний робочий час при дистанційній роботі під час карантину

«Ще минулого року Верховна Рада прийняла декілька законопроектів з приводу електронного документообігу. І зараз це дуже знадобилось. Це насправді дуже зручно — сидячи вдома, ти можеш зареєструвати депутатське звернення, депутатський запит, навіть подати законопроект. Карантин змушує більше переходити на цифрові інструменти», — заявив народний депутат Роман Грищук.

Цифрова грамотність державних службовців 1.0 розроблена у співпраці з компанією Google та втілена за підтримки швейцарсько-української Програми EGAP, що фінансується Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва та реалізується Фондом Східна Європа та Фондом Innovabridge.

За інформацією Міністерства цифрової трансформації

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Як мотивувати себе на роботу, коли працювати зовсім не хочеться

Стреси, втома, брак вітаміну D та інші природні фактори нерідко призводять до емоційних та нерозважливих вчинків. Чому не варто думати про звільнення, як підтримати себе та вмотивувати на роботу, — розкриємо секрети у статті.
2371

Від секретаря до інспектора з кадрів: розпочніть кар’єру в управлінні персоналом

Замислюєтеся про подальшу кар’єру? Один із варіантів — служба персоналу. Дізнайтеся топ-5 напрямків роботи інспектора з кадрів і скористайтеся конкретними порадами щодо здобуття нової посади.
2533

Мозговой штурм: система правил для принятия решения

Мозговой штурм известен еще со времен средневековых пиратов: оказавшись в сложной ситуации, они собирались на палубе корабля для оперативного поиска нужного решения. Своими идеями делился каждый, невзирая на звания и возраст. Так почему бы это древнее морское «ноу-хау» не использовать в современных условиях?
1016

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді