МОН роз’яснило, як оплачувати роботу викладачів коледжів під час карантину

Міністерство пояснило, хто і як має вести облік проведених викладачами дистанційних занять, та як оплачуватиметься їх робота.

МОН роз’яснило, як оплачувати роботу викладачів коледжів під час карантину

Як запровадити дистанційну роботу. ⇗ Алгоритм ⇗

Згідно з роз'ясненням «Щодо особливостей організації освітнього процесу під час карантину» від 25.03.2020№ 1/9-176 на період карантину керівники закладів фахової передвищої освіти, що належать до сфери управління МОН, зобов'язані забезпечити організацію освітнього процесу шляхом використання технологій дистанційного навчання, неухильно дотримуючись при цьому положень чинного законодавства.

Рекомендований механізм організації освітнього процесу

Керівник закладу фахової передвищої освіти затверджує наказ про організацію освітнього процесу у певному закладі фахової передвищої освіти на період карантину. У наказі мають бути зазначені викладачі та інші працівники, які мають педагогічне навантаження згідно із затвердженими у встановленому порядку тарифікаційними списками та можуть забезпечити проведення теоретичного навчання та семінарських, практичних занять у дистанційному режимі.

Цим самим наказом встановлюється графік (розклад) занять у дистанційному режимі на період карантину у розрізі днів тижня, годин, академічних груп, засоби доступу здобувачів до навчальних матеріалів, засоби зворотного зв'язку між здобувачами освіти та тими, хто проводить заняття у дистанційному режимі, заходи моніторингу освітнього процесу, що здійснюватимуться завідуючими відділень, заступниками керівника та керівником закладу тощо.

МОН роз’яснило, як оплачувати роботу викладачів коледжів під час карантинуДізнайтеся, чи потрібна заява на дистанційну роботу

Кожен викладач або інший працівник, який здійснює навчання відповідно до вищезазначеного наказу, індивідуально веде облік проведених ним занять за встановленою у закладі формою.

Як оплачуватиметься робота під час карантину

Оплата праці викладачів, інших працівників, які виконуватимуть навчальне навантаження у дистанційному режимі, а також інших викладачів, які не використовуватимуть технології дистанційного навчання під час карантину, здійснюється у розмірі заробітної плати працівника, затвердженого йому у тарифікаційному списку на поточний навчальний рік та з урахуванням визначених законодавством умов.

Що буде після карантину

  • навчальне навантаження, виконане викладачами та іншими працівниками у дистанційному режимі, обліковується у встановлених формах звітності, як фактично виконане за відповідний період часу;
  • навчальне навантаження, затверджене у тарифікаційних списках і невиконане під час карантину, виконується викладачами та іншими працівниками шляхом ущільнення графіку освітнього процесу, з урахуванням годин, що виконані в дистанційному режимі, та з дотриманням санітарно-гігієнічних вимог. Облік навчального навантаження та оплата праці вищезазначених працівників здійснюється у звичайному режимі.

За інформацією Профспілки працівників освіти і науки

image16

Письмові комунікації для кадровика

Статті за темою

Усі статті за темою

Пільги та компенсації чорнобильцям

Чорнобильці мають право на пільги, визначені Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 28.02.1991 № 796-XII. Обсяг пільг залежить від категорії, до якої віднесено особу, постраждалу від аварії на ЧАЕС.
47611

Оплата праці на підприємстві

Оплата праці — одне із основних питань трудового права, ключовим аспектом якого є поняття «мінімальна зарплата». Система оплати праці в Україні передбачає багато видів: тарифна оплата праці, грейдова оплата праці, безтарифна оплата праці, тарифна система оплати праці, грейдингова система оплати праці, акордна система оплати праці та інші. Щоб не заплутатися у виборі системи оплати праці, читайте матеріал від наших експертів.
23387

Наказ про підвищення окладу: зразок

Наказ належатиме до групи наказів з кадрових питань тривалого строку зберігання та є первинними документами для нарахування зарплати
101955

Як виплачувати вихідну допомогу при звільненні

Роботодавцям слід пам’ятати як правило, — з працівником слід провести повний розрахунок при звільненні. Які є види виплати при звільненні та як вони різняться залежно від підстави звільнення, як нараховуються розрахункові та що містить в собі виплата компенсації при звільненні, які виплати при звільненні за власним бажанням передбачено законом — детально у статті
249032

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді