Самоізоляція працівників, старших за 60 років, допоможе врятувати систему охорони здоров’я від паралічу

Заступник Міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко роз’яснив, чому особам старше шістдесяти, рекомендовано залишатись вдома.

Самоізоляція працівників, старших за 60 років, допоможе врятувати систему охорони здоров’я від паралічу

⇛ Антикризова робота з персоналом під час карантину ⇚

Нагадуємо, що з 6 квітня на всій території України введені жорсткі обмежувальні заходи. Зокрема, на самоізоляції мають перебувати всі громадяни віком понад 60 років. Виняток — особи, які здійснюють заходи, пов’язані з недопущенням поширення COVID-19, та які забезпечують діяльність об’єктів критичної інфраструктури.

На брифінгу 6 квітня Головний державний санлікар прокоментував: «В Україні у людей старше 60 років, на жаль, у більшості є хронічні захворювання, які у разі коронавірусного захворювання часто призводять до несумісних з життям станів. Саме тому було прийнято рішення зобов’язати осіб старшого віку за межі свого житлового будинку/квартири не виходити, щоб унеможливити ризик інфікування».

Самоізоляція працівників, старших за 60 років, допоможе врятувати систему охорони здоров’я від паралічуДізнайтеся, як оформити самоізоляцію працівника, старшого 60 років, на підприємстві, що не належить до об’єктів критичної інфраструктури

В. Ляшко стверджує: «Саме дотримання всіх карантинних заходів та соціальне дистанціювання – це запорука готовності нашої країни зустріти та без утруднень подолати епідемію. Ми можемо запобігти масовому надходженню хворих та розтягнути захворювання в часі і не допустити паралічу системи охорони здоров’я».

В. Ляшко повідомив, що наразі чимало закладів системи охорони здоров’я перепрофільовуються, щоб приймати хворих на COVID-19. Заклади охорони здоров’я, зокрема, першої хвилі прийому хворих, забезпечуються засобами індивідуального захисту. Також здійснюються заходи щодо розширення тестування на коронавірусну хворобу.

Заступник міністра наголосив, що самолікуванням — неприйнятне, оскільки може призвести до несумісних з життям випадків.

В. Ляшко закцентовує:

При наявності симптомів, характерних для COVID-19, зателефуйте до свого сімейного лікаря, який встановить діагноз та направить мобільну бригаду для забору зразків для діагностування.

Особи, які не підписали декларацію із сімейним лікарем, а у разі підозри на інфікування коронавірусом, повинні зателефонувати на номер швидкої медичної допомоги «103». Диспетчер спрямує та викличе мобільну бригаду. Після встановленого діагностування лікар прийме рішення: чи хворий продовжує лікуватися вдома під медичним спостереженням лікуючого лікаря чи відправляється на госпіталізацію до стаціонару.

Головний санлікар України пояснив, що людям старше 60 років рекомендовано бути вдома, щоб не інфікуватися коронавірусом, бо це може вартувати життя.

Він додав, що 5 квітня фахівці МОЗ, НСЗУ, ДСНС відправилися у регіони, щоб «перевірити на місцях готовність визначених закладів охорони здоров’я першої хвилі щодо прийому на коронавірусну хворобу».

До того ж окрім мобільних бригад, в Україні у стані готовності аеромедичної евакуації знаходяться 8 повітряних суден (3- ДСНС, 5 – Нацгвардії), «які у складних випадках зможуть госпіталізувати хворих до закладів охорони здоров’я».

За інформацією Урядового порталу

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25454

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
44104

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33161

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22085

Що входить до страхового стажу?

Під час війни трудове законодавство зазнає чималих змін. У результаті перед роботодавцями та працівниками постає питання: як зараховується стаж і як він впливає на нарахування пенсії?
56740

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді