Кваліфікований електронний підпис можна отримати і під час карантину. Нові урядові зміни задля комфорту і безпеки українців

За допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП) громадяни можуть дистанційно підписувати документи, користуватися державними сервісами, подавати звітність до податкових та контролюючих органів.

Кваліфікований електронний підпис можна отримати і під час карантину. Нові урядові зміни задля комфорту і безпеки українців

Нові жорсткі карантинні обмеження Уряду

Уряд вніс чергові зміни до Постанови КМУ «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» від 11.03.2020 № 211 (далі — Постанова № 211).

Нагадуємо, що на період карантину робота деяких суб’єктів господарювання, що приймають громадян, була припинена. Однак для отримання КЕП громадянам найчастіше необхідно звертатися до акредитованих центрів сертифікації ключів (АЦСК) особисто.

Увага!

Кваліфікований електронний підпис у жодному разі не може надаватися без ідентифікації особи.

У період карантину необхідність використовувати КЕП значно зросла. Адже за його допомогою, не виходячи з дому, можна зокрема:

Наразі зміни внесені до Постанови №211 дозволяють функціонування АЦСК під час карантину. Центри мають забезпечити своїх працівників індивідуальними засобами захисту і надавати підписи у безпечних умовах.

⇛ Як оплатити лікарняний під час простою ⇚

За інформацією Мінцифри

Як скласти номенклатуру справ кадрової служби на 2025 рік

Статті за темою

Усі статті за темою

Калькулятор стажу — ваш онлайн помічник

Всі експерти редакції колись працювали у кадрових службах, тож знають із власного досвіду, наскільки кропітка і важлива ваша робота. А оскільки колишніх кадровиків не буває, ми раді потішити вас онлайн сервісом, який виконає самотужки частинку вашої роботи. Калькулятор допоможе при розрахунку різних періодів трудового стажу. Просто внесіть необхідні дані.
117357

Калькулятор днів відпустки

Виникли проблеми з тим, як розрахувати кількість відпускних днів? Шукаєте розрахунок днів невикористаної відпустки при звільненні онлайн? Переймаєтесь як розрахувати кількість днів відпустки за фактично відпрацьований час та як порахувати кількість днів невикористаної відпустки? Рішення усіх питань — наш калькулятор відпусток онлайн.
518042

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
304

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
28901

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
57356

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді