Свіжий номер 05 «Кадровика-01». Дивимося у реальність із оптимізмом

«Цей світ вже не буде таким, як раніше...» Цю фразу останнім часом чуємо аж занадто часто. Перше відчуття — вона трохи лякає. Бо страшно втратити те, що мали та любили. Ми вже знаємо, як це — обмежувати себе в тому, до чого звикли. І це нам не подобається. Ба більше, для когось цей карантин став надскладним випробуванням та боротьбою за виживання. І навіть — за життя.

Свіжий номер 05 «Кадровика-01». Дивимося у реальність із оптимізмом

Проте є в цій фразі і щось обнадійливе. По-перше, світ буде — і це тішить) По-друге, світ однозначно зміниться, але ж зміни бувають і зі знаком «+». Можливо, світ стане добрішим та уважнішим, обережнішим та терплячішим. Природа вже дякує нам за такий тайм-аут, черга за нами.

Цей номер журналу можна назвати «оптимістично-реалістичним». Ми сподіваємося на скоріше відновлення нормального звичного життя, тож головна тема травневого «Кадровика-01» — вихід із карантину. Для вашої зручності — всі необхідні зразки документів, щоб повернути працівників на робочі місця з дистанційної роботи, з простою та з відпусток без збереження зарплати. Окрема стаття — з порадами, як допомогти працівникам знову налаштуватися на роботу в офісі.

«Реалістична» складова номера — це статті про скорочення штату. На жаль, піти на такий вимушений крок доведеться багатьом українським підприємствам. Тож скористайтеся настановами наших експертів та зробіть все максимально законно та безболісно для працівників.

Нагадаю, що у травні всі передплатники друкованого журналу можуть продовжувати БЕЗОПЛАТНО користуватися електронною версією ekadrovik.Експертус.ua. Скачуйте зразки, користуйтеся посиланнями, тематичним рубрикатором та пошуком. Також ви зможете читати термінові статті червневого номера ще до виходу журналу з друку. Зокрема, експерти вже готують алгоритм та зразки, як запровадити дистанційну роботу після карантину.

Зберігаймо розсудливість та позитивний лад, бережімо себе та один одного, адже ніщо не вічне, і карантин — не виняток!

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
70

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25845

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
46435

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33803

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22720

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді