Як Президент і Уряд України планують підтримати малий та мікробізнес після карантину

Основні умови програм— збереження не менше 80% робочих місць.

Як Президент і Уряд України планують підтримати малий та мікробізнес після карантину

Основні зміни у законодавстві про працю 2020

В Офісі Президента відбулась селекторна нарада. Говорили, зокрема про стан економіки та функціонуванням програм, які мають допомогти бізнесу в карантинний період.

«Ми обговорювали низку програм кредитної підтримки малого та мікробізнесу, адже вони найбільше страждають від карантину. Ми маємо допомогти їм зараз та після карантину, щоб вони могли швидко оговтатися. Нам треба запропонувати їм так звані кредитні канікули», — зауважив Володимир Зеленський.

Як Президент і Уряд України планують підтримати малий та мікробізнес після карантинуУряд продовжив карантин, але послабив обмеження для бізнесу

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що з боку уряду створені всі передумови для повноцінної роботи оновленої програми «Доступні кредити 5-7-9%». На фінальній стадії інша програма — «Нові гроші», за якою підприємці зможуть отримати кредити під дуже низький відсоток.

«Ці програми допоможуть українському бізнесу витримати важкі економічні умови, зумовлені епідемією, а також стануть запорукою збереження робочих місць. Основна умова програм — збереження не менше 80% робочих місць у малому та мікробізнесі», — закцентував Д. Шмигаль.

Прем’єр-міністр додав, що за інформацією Державного центру зайнятості, цього місяця зареєструвалося додатково 140 тис. безробітних. Щоб допомогти з виплатами людям, які втратили роботу, Кабмін виділив 6 мільярдів гривень з Фонду боротьби з коронавірусом.

Як Президент і Уряд України планують підтримати малий та мікробізнес після карантинуДізнайтеся, як підприємству отримати допомогу по частковому безробіттю на період карантину через коронавірус

Володимир Зеленський зробив зауваження щодо затримки надбавок за березень медикам, які працюють з хворими на COVID-19. Денис Шмигаль пояснив, що гроші були спрямовані в регіони, однак місцева влада керувалася не цьогорічною постановою КМУ, а документом Мінсоцполітики від 2003 року. Тому, попри наявність коштів у регіонах, виплатити їх не вдалося. Тож цього тижня уряд шукатиме рішення, щоб медики отримали доплати.

«Обов’язково ці гроші мають бути виплачені. Бюрократія, звісно, часто є перешкодою, але в цьому випадку не можна дозволити керуватися старими правилами в умовах нових викликів. Доплати мають отримати всі, хто цього заслужив. Якомога швидше», – наголосив В. Зеленський.

На нараді також дійшли висновку, що при впровадженні адаптивного карантину маски та соціальне дистанціювання будуть обов’язковими для уникнення спалахів COVID-19.

За інформацією офіційного інтернет представництва Президента України

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Склад документів особової справи працівника

Вічне запитання з кадрової практики: чи долучати до особової справи згоду на обробку персональних даних… Відповідь — ні! Дізнайтесь: які документи можна і потрібно формувати до особової справи працівника, а чого у жодному разі там не має бути.
158871

Розробка, укладення та виконання колективних договорів

Колективний договір — це угода між роботодавцем та колективом працівників (зазвичай представлений профспілкою), яка регулює умови праці, оплати праці, соціальні пільги, трудові права та обов’язки сторін. У статті ви дізнаєтеся про порядок укладення колективного договору та внесення змін до нього.
5746

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
66

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16349

Формування та облік внутрішнього опису документів особової справи працівника

Внутрішній опис відображає включення документів до справи і містить відомості про порядкові номери документів справи, їх індекси, дати, заголовки та номери аркушів справи, на яких розташований кожен документ. Внутрішній опис заповнює кадровик при первинному оформленні особової справи
126632

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді