Чергові послаблення карантину не вводять у Києві та кількох областях

Відкриваються бази відпочинку і санаторії, заклади культури, але не всюди

Чергові послаблення карантину не вводять у Києві та кількох областях

Як повернути працівників на роботу після карантину

З 10 червня дозволена:

  • діяльність закладів культури, зокрема з прийманням відвідувачів за рішенням власника (органу управління), у тому числі культурних заходів, за умови перебування не більше однієї особи на 5 кв. метрах площі приміщення, де проводиться захід;
  • діяльність закладів, що надають послуги з розміщення, крім дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

Це чергові карантинні послаблення, передбачені постановою КМУ від 20.05.2020 № 392. Рішення про послаблення ухвалює кожен регіон окремо, зважаючи на епідситуацію.

Пом’якшення карантинних заходів можливе для тих областей, які досягли критеріїв, визначених Постановою № 392. Про це повідомив на брифінгу Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

«Сьогодні у нас є декілька областей, які перевищують показник інцидентності 12 на 100 тисяч населення. Зокрема, це м. Київ, Волинська, Житомирська, Закарпатська, Львівська, Рівненська та Чернівецька області. Ці області не можуть застосувати пом’якшення карантинних заходів», - зауважив Головний державний санітарний лікар України.

До всіх сфер, які у рамках адаптивного карантину дозволено відкривати, прописані тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів.

У Києві карантин не послаблюють. Як повідомив під час онлайн-прес-конференції київський міський голова Віталій Кличко, показник кількості хворих на 100 тисяч мешканців за останні 5 днів становить понад 15 осіб.

«За цим критерієм Київ, на жаль, не може переходити до наступних етапів послаблення обмежень. Тому говорити про відкриття ресторанів, басейнів, дитячих таборів і так далі поки що зарано», — наголосив Віталій Кличко.

Віталій Кличко повідомив, що один зі столичних дитсадків закрили на карантин, а ще два не відкриють через спалах захворювання на коронавірус серед персоналу.

«У результаті перевірки персоналу в одному із садочків виявили 14 інфікованих працівників. У другому — одного. Ці садки не працювали і поки що працювати не будуть! Ми не можемо ризикувати здоров’ям дітей», — зазначив Віталій Кличко.

«Ми робимо все, піклуючись про здоров’я і безпеку киян. Але, на жаль, чимало людей поводяться так, ніби загрози не існує і вірус кудись подівся. Це не так!» — наголосив Віталій Кличко.

Якщо кількість хворих у столиці зросте до 24 на 100 тисяч населення, то місто буде вимушене повернутися до обмежень.

За інформацією МОЗ та Голосу України

Штрафи 2022

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
47

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25750

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
45992

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33675

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22572

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді