Кабмін затвердив виплати у разі інвалідності та смерті медиків від COVID-19

У разі встановлення медичному працівнику групи інвалідності протягом одного календарного року після захворювання на коронавірус під час виконання професійних обов’язків виплати складуть від 630,6 тисячі гривень до 840,8 тисячі.

Кабмін затвердив виплати у разі інвалідності та смерті медиків від COVID-19

☝ Працівнику встановлено інвалідність: дії роботодавця

Станом на 17 червня, ФСС отримав 3 357 повідомлень від закладів охорони здоров’я щодо гострого професійного захворювання медичних працівників на COVID-19.

Захворювання медичного чи іншого працівника на коронавірусну хворобу внаслідок контакту з інфікованим пацієнтом, матеріалами чи переносниками захворювань під час виконання посадових обов’язків внесено до переліку професійних захворювань і вважається нещасним випадком на виробництві (постанова КМУ від 13.05.2020 № 394).

Фонд соціального страхування України повідомляє, що станом на 17.06.2020 року затверджено 97 актів за формою Н-1/П щодо підтвердження гострого професійного захворювання медичних та інших працівників, які були безпосередньо зайняті у ліквідації епідемії та здійсненні заходів із запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та лікування пацієнтів із випадками гострої респіраторної хвороби COVID-19.

У випадку захворювання або смерті медичних працівників у зв’язку з інфікуванням COVID-19, ФCC здійснить страхові виплати відповідно до порядку, затвердженого КМУ 17 червня. Виплати здійснюватимуться коштом держбюджету.

Пільги та гарантії у сфері праці працівникам з інвалідністю

У разі встановлення медичному працівнику групи інвалідності протягом одного календарного року після захворювання на COVID-19 під час виконання професійних обов’язків виплати складуть:

  • для осіб І групи інвалідності — 400-кратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установлений на 01 січня календарного року, що складає 840,8 тис. грн;
  • ІІ групи інвалідності — 350-кратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб – 735,7 тис. грн;
  • ІІІ групи інвалідності — 300-кратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб — 630,6 тис. грн.

У випадку смерті медичного працівника виплата буде здійснена членам сім’ї, батькам і утриманцям у 750-кратному розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 01 січня календарного року, що наразі становить 1,576 млн гривень.

Ці виплати передбачені статтею 39 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб».

За інформацією Фонду соціального страхування України

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
47

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25750

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
45993

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33675

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22572

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді