З 1 вересня навчання в школах знову буде дистанційним — МОН

У 2020/2021 навчальних роках для школярів продовжать дистанційне навчання, нові правила якого пропише Кабмін. До чого готуватись працівникам, які мають дітей шкільного віку?

З 1 вересня навчання в школах знову буде дистанційним — МОН

Головне у червні 2020

З вересня у школах збережуться технології дистанційного навчання. Про це повідомила т.в.о. міністра освіти і науки України Любомира Мандзій в ефірі програми «Сніданок з 1+1».

«Технології дистанційного навчання будуть використовувати у школі більше, і ми перейдемо до іншого формату навчання. Тобто будуть поєднуватися і класно-урочна система, і технології змішаного навчання. З вересня, думаю, вони будуть краще використовуватися в наших школах», — розповіла пані Мандзій.

Можливо святкова лінійка, звичні уроки та інші шкільні заходи залишаться в минулому. Нова програма КМУ містить пункти про організацію дистанційного навчання у 2020-2021 роках, а також про проведення ЗНО в онлайн режимі.

За словами Любомири Мандзій, у вітчизняних школах з кожним днем будуть все більше впроваджуватися технології дистанційного навчання. Зрештою Україна повністю перейде на новий формат навчання. Відповідні рекомендації українські школи та коледжі отримають вже до кінця червня цього року. Далі адміністрації установ і викладачі зможуть приступити до планування структури майбутнього навчального року.

З 1 вересня навчання в школах знову буде дистанційним — МОНДізнайтеся, як вчинити, якщо під час карантину працівник хоче працювати, але потрібно зранку і вдень погодувати дітей

Пані Мандзій додала:

«Буде так зване «коригувальне навчання». Вчителі зможуть з’ясувати опанування того матеріалу учнями, який припав на карантин. І тут буде індивідуальний підхід виключно кожного класу й кожного вчителя».

У разі, коли до початку наступного навчального року епідемія COVID-19 в Україні буде переможена, освітня система все одно активно впроваджуватиме принципи дистанційного навчання. Поки що МОН не встановлює конкретних термінів, але цю роботу передбачають зробити у вересні.

За інформацією UKRRAIN

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
47

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25775

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
46108

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33698

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22628

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді