Направляєте працівника у закордонне відрядження — перевірте карту в’їзду та транзиту українців у країни світу

Онлайн карту презентував Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Направляєте працівника у закордонне відрядження — перевірте інтерактивну карту в’їзду та транзиту українців у країни світу

Як оформити відрядження

На брифінгу Дмитро Кулеба пояснив:

«Це карта для людей. Уряди країн світу запроваджують обмеження на пересування через пандемію COVID-19. Правила в’їзду та транзиту постійно оновлюються. Як розібратися, куди можна їхати, а куди — ні? Наша нова карта дозволить громадянам України уникнути плутанини».

Очільник МЗС висловив вдячність Посольству Великої Британії в Україні та Програмі розвитку ООН в Україні за партнерську допомогу у створенні онлайн-карти.

Ця карта відображає режими в‘їзду та транзиту у всіх країнах світу на основі оперативної і перевіреної інформації Міністерства закордонних справ України і закордонних дипломатичних установ. Дані карти регулярно оновлюються. Три шари інформації дозволяють перевірити, чи можна в’їхати до країни чи проїхати її транзитом, та за яких умов.

«Чесно зізнаюся, ця карта полегшує життя і мені як міністру закордонних справ. Мене часто запитують в інтерв’ю та приватних розмовах, куди можуть поїхати за кордон українці. Тепер у мене під рукою є повноцінна відповідь на це запитання.

Кожен громадянин тепер має доступ до актуальної інформації про обмеження пересування та сполучення в інших країнах у будь-який час доби просто на екрані свого комп’ютера чи смартфона. Це наша цифрова відповідь на виклики коронавірусної кризи», — додав Д. Кулеба.

За словами глави МЗС, навіть після завершення пандемії, онлайн-карта залишатиметься зручним інструментом для громадян під час планування подорожей за кордон.

Карта вже працює у тестовому режимі та доступна за посиланням: https://tripadvisor.mfa.gov.ua/map.

МЗС України наголошує, що даний онлайн-інструмент не є політичною картою світу. В основі зображення лежить картографічна модель.

МЗС України також готове на запити громадян додавати до карти корисну інформацію. Пропозиції та зауваження можна повідомити в анкеті за посиланням: https://forms.gle/8DwB7PWYzrW2qpm9A.

За інформацією Міністерства закордонних справ України

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Виконання обов’язків директора на час відрядження: зразок наказу

Директор у відрядженні, а на підприємстві постійно виникають проблеми та завдання, які потребують оперативного розв’язання. Доручіть посадовій особі підприємства виконувати частину повноважень директора на час його відсутності
51629

Максимальний і мінімальний строки відрядження

На який строк відряджати працівника, роботодавець вирішує не тільки з огляду на завдання, що треба виконати. Є й часові обмеження. Мінімальний строк відрядження однаковий для приватного підприємства і бюджетної установи, а ось максимальний — різниться. Кадровик бюджетної установи знайде у цій статті бонус — таблицю з максимальними строками відряджень для різних категорій персоналу
12310

Журнал реєстрації відряджень працівників

Раніше після ознайомлення працівника, якого направляють у відрядження, з наказом про відрядження кадровик вносив про це інформацію в Журнал реєстрації відряджень.
19006

Наказ про скасування відрядження

Якщо напередодні відрядження працівник, наприклад захворів, а вам необхідно підготувати наказ про скасування відрядження, скористайтеся експертним зразком. Документ оформлений за вимогами нацстандарту ДСТУ 4163:2020.
19854

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді