Мінсоцполітики оприлюднило проєкт нової форми звіту про зайнятість осіб з інвалідністю

Мінсоцполітики винесло на обговорення оновлену форму річного звіту про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю.

Мінсоцполітики оприлюднило проєкт нової форми звіту про зайнятість осіб з інвалідністю

Нова форма приводить звіт у відповідність до Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю і Факультативного протоколу до неї в частині доступу осіб з інвалідністю до соціальних та інших послуг, зокрема, з питань працевлаштування та зайнятості.

Калькулятор розрахунку нормативу для працевлаштування осіб з інвалідністю

У порівнянні з попередньою формою звіту, у новій формі уточнили дані про найменування та місцезнаходження роботодавців, ввели розподіл працівників за віком, статтю та місцем проживання — у місті чи в селі, та замінили слово «інвалід» на «особа з інвалідністю».

Нагадаємо, чинна форма звітності № 10-ПІ (річна) «Звіт про зайнятість і працевлаштування інвалідів» затверджена наказом Мінсоцполітики від 10.02.2007 № 42. Підприємства, установи, організації, фізичні особи, що використовують найману працю, в яких за основним місцем роботи працює вісім і більше осіб, щороку подають звіт до 01 березня до Фонду соціального захисту інвалідів.

Олена Петровська,

експерт Експертус Кадри

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Кадрові звіти 2025

Кадрові звіти 2025 року є важливою частиною управлінського обліку на підприємствах і допомагають моніторити та аналізувати різні аспекти управління персоналом. Які кадрові звіти складати у 2025 році та як це робити — читайте у статті.
160

Типова форма П-2 «Особова картка працівника»

Особова картка — основний обліковий документ будь-якого працівника. Для зручності ведення документації затверджена типова форма П-2 (особова картка працівника), що є прикладом уніфікації первинного обліку. Для чого потрібна форма П-2? Які особливості заповнення передбачає бланк П-2 (особова картка працівника)? Чи заповнюється картка П-2 для сумісників? Відповіді на ці питання — у статті.
14548

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді