Нові умови підвищення кваліфікації державних службовців під час карантину

Набрала чинності Постанова КМУ «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» від 25.06.2020 року № 532. Що змінилось?

Нові умови підвищення кваліфікації державних службовців під час карантину

Як оформити та оплатити підвищення кваліфікації працівників

02.07.2020 набрала чинності Постанова КМУ «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» від 25.06.2020 року № 532 (далі — Постанова №532).

Постановою № 532 створено належні умови для професійного навчання державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування під час карантину, а саме:

  • передбачено можливість перегляду і внесення змін (у разі потреби) до затвердженої індивідуальної програми підвищення рівня професійної компетентності/індивідуальної програми професійного розвитку) (зміни до Порядку проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців, затвердженого постановою КМУ від 23.08.2017 року № 640);
  • збільшено до 50 відсотків частку самоосвіти (у 2020 році) серед інших видів професійного навчання в межах виконання індивідуальної програми (зміни до Положення про систему професійного навчання державних службовців, голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад, затверджене постановою КМУ від 06.02.2019 року № 106).

Таким чином, у 2020 році держслужбовець в межах виконання індивідуальної програми може набирати 1 кредит ЄКТС, де частка самоосвіти має становити не більше 0,5 кредиту ЄКТС, а частка інших видів професійного навчання не менше 0,5 кредиту ЄКТС.

Як вести особові справи держслужбовців

Управління Держпраці у Кіровоградській області нагадує, що кількість кредитів ЄКТС, які нараховуються за окремими видами самоосвіти, визначено у додатку до Порядку нарахування кредитів ЄКТС за результатами професійного навчання, затвердженого наказом НАДС від 12.12. 2019 року № 226-19, зареєстрованого в Мінюсті 26.12. 2019 року за № 1288/34259.

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Присвоєння рангу при прийнятті на державну службу

Закон України «Про державну службу» від 10.12.2015 № 889-VIII (далі — Закон № 889) передбачає такі поняття, як «категорії посад державної служби» та «ранги державних службовців». Насправді, таке нормативно-правове закріплення є досить позитивним досвідом, адже дозволяє не тільки розмежовувати рівень відповідальності різних посадовців, але і сприяє тенденції просування по службі
64029

Особова справа державного службовця

Служба управління персоналом державного органу приділяє чимало часу роботі з особовими справами державних службовців. Щоб заощадити час кадровикам, ми підготували перелік документів та порядок ведення особових справ держслужбовців.
40277

Зразок написання автобіографії

Автобіографія — це документ-життєпис, який особа складає сама про себе. Як правильно написати автобіографію? У якій послідовності? Дізнайтеся зі статті. У пригоді стане бланк автобіографії та зразок написання для держслужбовця
563618

Особова картка державного службовця

НАДС востаннє змінювало форму особової картки державного службовця у червні 2020 року. Однак особова картка держслужбовця, нова форма якої міститься у статті, до цього часу викликає низку питань. Як заповнювати особову картку держслужбовця? Що має містити заповнена особова картка державного службовця? Відповіді шукайте у статті.
44278

Обчислення стажу державної служби

При прийнятті особи на державну службу їй обчислюють стаж державної служби. Цей стаж дає право на встановлення державному службовцю надбавки за вислугу років, надання додаткової оплачуваної відпустки
43376

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді