НАЗК отримало +1 спосіб для перевірки даних в е-деклараціях

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) та Київський науково-дослідний інститут судових експертиз (КНДІСЕ) Міністерства юстиції України підписали Меморандум про співпрацю.

НАЗК отримало +1 спосіб для перевірки даних в е-деклараціях

НАЗК звертатиметься до КНДІСЕ під час перевірки декларацій публічних службовців, якщо сумніватиметься у вартості задекларованого майна, або ж певне майно не буде задеклароване, і його вартість не відома. КНДІСЕ надаватиме результати дослідження щодо оцінки такого майна для перевірки.

☝ Як діяти керівнику, якщо працівник невчасно подав декларацію

Згідно з Меморандумом КНДІСЕ зможе надавати інформацію щодо результатів досліджень, пов’язаних з оцінкою:

  • нерухомого майна, включаючи земельні ділянки;
  • рухомого майна (наприклад, автомобілів);
  • об’єктів інтелектуальної власності;
  • цінних паперів;
  • інших об’єктів декларування, які мають вартість та повинні зазначатися в деклараціях згідно зі статтею 46 Закону України «Про запобігання корупції».

НАЗК звірятиме надану КНДІСЕ інформацію із тим, що зазначено в декларації. Така співпраця допоможе виявляти випадки, коли суб’єкт декларування значно занижує вартість майна, щоб приховати власні статки.

За інформацією НАЗК

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Затвердження, погодження та призначення відповідального за антикорупційну програму юридичної особи

Яким вимогам має відповідати антикорупційна програма юридичної особи? Яку назву посади передбачити в штатному розписі для особи, відповідальної за її реалізацію? Чи можна поєднати виконання цієї функції з безпосередніми посадовими обов’язками? Про це і не тільки — тут і зараз
7344

Запобігання корупції в органах державної влади і місцевого самоврядування

Ухвалене наприкінці 2014 року нове антикорупційне законодавство визначило стратегію антикорупційної політики держави, створило правові, організаційні й інституційні засади її діяльності у сфері запобігання та протидії корупції.
3475

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді