Навчальний рік 2020/2021 розпочнеться вчасно

На всеукраїнській селекторній нараді з керівниками областей під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля обговорили організацію нового навчального року в умовах адаптивного карантину.

Навчальний рік 2020/2021 розпочнеться вчасно


Очільник Уряду заявив: «Навчальний рік по всій території України розпочнеться вчасно з 1 вересня відповідно до особливостей епідеміологічної ситуації в конкретному регіоні або окремій адміністративно-територіальній одиниці».

Нагадуємо, що з 01.08.2020 року діють нові правила адаптивного карантину, за якими всі регіони України поділяються на чотири зони: зелену, жовту, помаранчеву та червону. Відповідно до поділу, відвідувати заклади освіти заборонено лише в «червоних» регіонах.

Перелік рекомендацій МОЗ для організації роботи підприємств під час карантину

Заступник Міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко зазначив, що в постанові від 22 липня 2020 р. №641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» прописані чіткі норми щодо організації роботи закладів освіти.

«Вони спрямовані насамперед на розрив можливого спілкування дітей різних вікових груп. Ми просимо організувати початок уроків у різний час, щоб діти не відвідували навчальних закладів одночасно з дорослими і сторонніми людьми, які не є учасниками освітнього процесу», — наголосив В. Ляшко.

Він додав, що викладацький склад повинен буде проходити щоденний термоскринінг й бути в масках до початку уроку. «Для дітей інші норми. Ми відмовляємося від термометрії, але запроваджуємо опитування дітей щодо стану здоров’я. І в разі появи симптомів гострої респіраторної вірусної інфекції їм потрібно забезпечити проведення термометрії та консультації медичного працівника», — повідомив В. Ляшко.

Під час наради Денис Шмигаль підкреслив, що вкрай важливо забезпечити заклади освіти книжками, завершити всі реконструкції та ремонти: «Все це має бути зроблено до 1 вересня».

Прем’єр-міністр звернув увагу, що в областях дуже низький відсоток використання коштів за програмами «Спроможна школа» та «Нова українська школа».

«Прошу ОДА дати відповідні завдання своїм працівникам і поставити на контроль ефективне використання коштів. Тому що ресурси надані, але вони не використовуються. Процент використання критично низький», — пояснив очільник Уряду.

За підсумками засідання Прем’єр-міністр доручив головам облдержадміністрацій забезпечити організований початок 2020/2021 навчального року з урахуванням особливостей епідеміологічної ситуації в закладах освіти та створення безпечних умов для організації освітнього процесу.

image37

За інформацією Урядового порталу

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
47

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25751

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
46003

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33676

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22575

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді