ТОП-4 теми, в яких кадровики почувають себе невпевнено

За пів року ваші колеги поставили «інтерактивному інспектору» понад 78 тисяч запитань щодо трудових відносин з працівниками. В чому вони сумніваються найбільше? Перевірте, чи правильно оформлені ключові аспекти на вашому підприємстві.
ТОП-4 теми, в яких кадровики почувають себе невпевнено


У березні 2020 року Держпраці впровадила функцію «інтерактивний інспектор». Найактивніше сервісом користувалися протягом квітня-травня 2020 року.

За інформацією Управління Держпраці у Вінницькій області, сервіс має найбільший попит у Луганській, Харківський, Львівській, Чернігівській та Київській областях. У цих областях працівники та роботодавці найчастіше зверталися за консультаціями з питань праці, а також охорони та гігієни праці.

Стосовно додержання законодавства про працю найбільше звернень надходило з питань:

✌️ «Тижкадровик»: що має знати директор про вашу роботу

Щодо дотримання законодавства з питань охорони та гігієни праці найчастіше порушувалися питання:

  • порядку організації медичних оглядів працівників — 10 тис. 43;
  • забезпечення працівників засобами індивідуального захисту — 5 тис. 102;
  • порядку проведення атестації робочих місць — 4 тис. 953;
  • отримання дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та/або експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки — 4 тис. 319.

Також виникали питання щодо подання декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці, подання декларації відповідності МТБ вимогам законодавства з питань охорони праці, якщо строк дії дозволу ще не закінчився та подання заяви на продовження строку дії дозволу.

Нагадаємо, що Держпраці продовжує активно проводити перевірки з праці, тож варто провести самоаудит у кадровому діловодстві. Наш портал, журнал «Кадровик-01» та правова система «Експертус Кадри» допоможуть у цьому. 24/7 на вас чекають:

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
47

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25748

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
45983

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33673

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22571

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді