Робочі, вихідні та святкові дні у жовтні 2020 року. Що має знати кадровик?

Є привід для радощів — маємо додатковий вихідний у жовтні. Крім того, робота у передсвятковий день скорочується на 1 годину.
Робочі, вихідні та святкові дні у жовтні 2020 року. Що має знати кадровик?

⏰ Які суботи будуть робочими у 2021 році

Відповідно до виробничого календаря — 2020 для «п’ятиденки» у жовтні маємо 31 календарний день, з яких:

  • 21 день — робочий,
  • 9 — вихідних днів,
  • 1 — святковий.

Нагадаємо, що 14 жовтня — День захисника України. Цьогоріч свято припадає на середу.

Під час розрахунку балансу робочого часу пам’ятайте, що напередодні святкових і неробочих днів тривалість роботи працівників, крім працівників, зазначених у ст. 51 КЗпП, скорочується на годину в разі п'ятиденного і шестиденного робочого тижня (ст. 53 КЗпП). Тобто, у вівторок 13 жовтня працюємо на одну годину менше.

Якщо ж на підприємстві станеться винятковий випадок, і ви змушені будете залучити окремих працівників до роботи у вихідний день, не забудьте надати компенсацію за таку роботу.

Робочі, вихідні та святкові дні у жовтні 2020 року. Що має знати кадровик?
Ольга ДОГАДІНАпровідний експерт Експертус: Кадри
Керівник доручив вам підготувати наказ про залучення працівників до роботи у вихідний день. Не поспішайте виконувати. Убезпечте себе та керівника від можливих порушень, а відтак — і штрафів.

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Виробничий календар на вересень 2024

Виробничий календар на вересень 2024 — надійний помічник кадровика. Ви точно не пропустите фахові заходи, правильно визначите тривалість робочого часу у вересні 2024 та кількість робочих і вихідних днів. Також зможете прикрасити робочий стіл тематичними заставками.
11229

Виробничий календар 2024

Діє Закон, що продовжує воєнний стан до 10 листопада. Скачайте виробничий календар на 2024 рік для п’ятиденки та шестиденки від провідного експерта із трудового законодавства — Олени Петровської.
102682

Виробничий календар 2025

Норми тривалості робочого часу для п’ятиденки і шестиденки на 2025 рік обчислила провідний експерт із трудового законодавства Олена Петровська.
6961

Виробничий календар кадровика на серпень 2024

Зустрічайте останній місяць літа з нашим календарем. Тут знайдете норму робочого часу у серпні, не пропустите дати звітності та зможете зареєструватися на фахові заходи. Також скачаєте чудовий фон для робочого столу вашого ПК
8470

Право чоловіка на декретну відпустку

Права чоловіків на декретну відпустку — гарантія соціальної та гендерної рівності. Декретні для чоловіків все частіше стають звичним явищем, що не викликає зайвої уваги ні роботодавців, ні працівників.
4936

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді