Затверджено типові штатні нормативи кількості посад наукових ліцеїв

Приведіть штатні розписи державних та комунальних наукових ліцеїв у відповідність до цього наказу

Затверджено типові штатні нормативи кількості посад наукових ліцеїв

Як скласти штатний розпис

Типові штатні нормативи наукових ліцеїв, затверджені наказом МОН від 04.11.2020 № 1368, зареєстровані у Мінюсті 19.11.2020 за № 1146/35429 (далі — Типові штатні нормативи).

Типові штатні нормативи визначають кількість посад (штатних одиниць) у державних та комунальних наукових ліцеях та не встановлюють норми з визначення кількості ставок учителів.

Керівники наукових ліцеїв повинні привести штатні розписи наукових ліцеїв у відповідність до Типових штатних нормативів.

Вони можуть здійснювати заміну посад (крім керівних) у межах затверджених коштів на оплату праці та кількості посад, визначених за Типовими штатними нормативами, але тільки в межах однієї категорії (педагогічного, господарсько-обслуговуючого тощо) персоналу.

У разі потреби за рахунок спеціального фонду до штатного розпису наукового ліцею можуть бути введені додаткові посади.

У разі виробничої необхідності за рішенням органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування за рахунок коштів державного/місцевих бюджетів до штатних розписів закладів можуть бути введені додаткові посади.

Олена Петровська

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
47

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25748

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
45969

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33670

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22570

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді