Децентралізація органів самоврядування. Грудневі постанови КМУ

Працівників реорганізованих обласних та районних держадміністрацій скоротять у двомісячний строк з дати попередження, держслужбовців — протягом місяця

Децентралізація органів самоврядування. Грудневі постанови КМУ

Консультація експерта

Децентралізація органів самоврядування завершується. Потрібно завершити реорганізацію територіальних громад та ліквідувати районні ради районів, що увійшли до складу інших районів за Постановою ВРУ «Про утворення та ліквідацію районів» від 17.07.2020 № 807-IX (далі — Постанова № 807).

У грудні 2020 року КМУ затвердив нормативно-правові акти, які дадуть змогу привести систему райдержадміністрацій (далі — РДА) у відповідність до нового адміністративно-територіального устрою країни.

  1. «Порядок здійснення заходів щодо утворення та реорганізації районних державних адміністрацій, а також правонаступництва щодо майна, прав та обов’язків районних державних адміністрацій, що припиняються», затверджений постановою КМУ від 16.12.2020 № 1321(далі — Порядок).

Порядок визначає заходи, пов’язані з утворенням або реорганізацією адміністрацій за Постановою № 807 та порядок переходу майна, майнових прав та обов’язків до РДА новоутворених районів.

  1. Розпорядженням КМУ «Про реорганізацію та утворення районних державних адміністрацій» від 16.12.2020 № 1635-рзатверджені переліки:
    • РДА, які реорганізують та приєднують до РДА, розташованих в адміністративних центрах новоутворених районів;
    • РДА, які утворюють нові юрособи публічного права;
    • РДА, які реорганізують та приєднують до РДА, утворених як нові юрособи публічного права.
  1. Рекомендаційні переліки структурних підрозділів обласної, Київської та Севастопольської міської держадміністрації та структурних підрозділів районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації викладені у новій редакції та затвердженіпостановою КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 18 квітня 2012 р. № 606» від 28.12.2020 № 1336.
  2. Гранична чисельність працівників обласних та районних державних адміністрацій затвердженапостановою КМУ «Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня 2014 р. № 91» від 28.12.2020 № 1345.

Документом передбачено, що голови облдержадміністрацій:

  • у тижневий строк попереджають працівників РДА, які реорганізують про можливе наступне звільнення;
  • у місячний строк з дати попередження проводять вивільнення держслужбовців РДА, які реорганізують;
  • у двомісячний строк з дати попередження проводять вивільнення працівників РДА, які реорганізують.

Олена Петровська,

експерт Експертус Кадри

За матеріалами Урядового порталу

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
141

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
26991

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
50192

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
34836

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
23862

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді