Затверджено Порядок проведення конкурсу на зайняття посад державної служби

Теми:
Наближається 1 травня 2016 року — час «Ч» набуття чинності новим Законом «Про державну службу». Уряд і Нацдержслжба ледве не щодня видають «на гора» підзаконні акти, необхідні для реалізації нового Закону. Один із найочікуваніших документів — Порядок проведення конкурсу на зайняття посад державної служби. За новим порядком конкурс грунтуватиметься на оцінюванні особистих досягнень, знань, умінь і навичок, моральних і ділових якостей кандидата на вакантну посаду державного службовця

Наближається 1 травня 2016 року — час «Ч» набуття чинності новим Законом «Про державну службу». Уряд і Нацдержслжба ледве не щодня видають «на гора» підзаконні акти, необхідні для реалізації нового Закону. Один із найочікуваніших документів — Порядок проведення конкурсу на зайняття посад державної служби. За новим порядком конкурс грунтуватиметься на оцінюванні особистих досягнень, знань, умінь і навичок, моральних і ділових якостей кандидата на вакантну посаду державного службовця.

Постановою КМУ від 25.03.2016 № 246 (далі — Постанова № 246) передбачено, що оголошення про проведення конкурсу на вакантну посаду державної служби оприлюднюватиметься:

  • за категорією «А» — на офіційних веб-сайтах суб’єкта призначення та Нацдержслужби;
  • за категоріями «Б» і «В» — на офіційних веб-сайтах державного органу, в якому проводиться конкурс, та Нацдержслужби.

Конкурс на зайняття вакантної посади державної служби категорії «А» проводитиме Комісія з питань вищого корпусу державної служби.

Конкурс на зайняття вакантної посади керівника територіального органу міністерства, іншого центрального органу виконавчої влади та інших державних органів та їх заступників проводитиме конкурсна комісія, утворена керівником державної служби державного органу вищого рівня.

Конкурс на зайняття вакантних посад заступників голів облдержадміністрацій проводитиме конкурсна комісія, утворена керівником територіального органу Нацдержслужби.

Конкурс на зайняття вакантних посад заступників голів райдержадміністрації проводитиме конкурсна комісія, утворена головою облдержадміністрації.

Конкурс на зайняття вакантних посад державної служби категорії «Б» в усіх інших випадках та категорії «В» проводитиме конкурсна комісія, утворена керівником державної служби в державному органі.

Окрім того, Постановою № 246 визначено:

  • вимоги щодо оприлюднення інформації про вакантну посаду державної служби та оголошення про проведення конкурсу;
  • склад, порядок формування і роботи та повноваження конкурсної комісії;
  • порядок прийняття та розгляд документів для участі в конкурсі;
  • порядок проведення оцінювання кандидатів на зайняття вакантних посад державної служби;
  • визначення рейтингового списку кандидатів на зайняття вакантних посад державної служби;
  • порядок оприлюднення результатів конкурсу.

 

Підготувала Ольга Савченко,

експерт Експертус Кадри

 

Від редакції

У пригоді Вам неодмінно стануть і публікації журналу «Кадровик-01», зокрема:

Новий Закон «Про державну службу»: про найголовніше

(«Кадровик-01», № 01/2016)

Новий Закон про державну службу: сфера дії

(«Кадровик-01», № 02/2016)

Новий Закон про державну службу: класифікація посад

Присвоєння рангів державним службовцям: що нового?

(«Кадровик-01», № 03/2016)

Хто є хто в системі управління держслужбою

(«Кадровик-01», № 04/2016)

 


⚡ ТОП-5 консультацій ⚡


Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
34

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25671

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
45374

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33552

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22414

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді