Рада відновила конкурси на зайняття посад держслужби

Парламент ухвалив новий закон

Рада відновила конкурси на зайняття посад держслужби

ВР на засіданні 16 лютого 2021 року ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань державної служби» (законопроект від 21.12.2020 № 4531, далі — Закон).

Конкурси на посади, що обіймають особи, з якими уклали контракти про проходження держслужби на період дії карантину, оголосять протягом 6 місяців з дня набрання чинності цим Законом у тій черговості, у якій укладали контракти про проходження держслужби.

Контракти про проходження держслужби на період дії карантину діятимуть до призначення на посаду держслужби за результатами конкурсу, але не більше 9 місяців.

Оголошені добори для призначення на вакантну посаду держслужби на період дії карантину, за якими рішення ще не оприлюднили, будуть скасовані.

Спецперевірку осіб, яких призначають на посади держслужби або в ОМС не пізніше наступного робочого дня після припинення дії контракту про проходження держслужби на період карантину, не проводитимуть. Умова — спецперевірку проводили, коли укладали контракт.

Якщо на день набрання чинності цим Законом рішення про призначення на посаду держслужби за результатами добору не прийнято, результати відповідного добору скасують.

Олена Петровська,

експерт Експертус Кадри

За матеріалами ВР

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
47

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25750

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
45999

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33676

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22573

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді