ПФУ розказав, які документи подає ФОП для електронної трудової книжки

Підприємницьку діяльність і роботу за наймом ФОП підтверджує різними документами

ПФУ розказав, які документи подає ФОП для електронної трудової книжки

Щоб підтвердити періоди підприємницької діяльності для електронної трудової книжки, ФОП надає через персональний кабінет на порталі ПФУ сканкопію одного з документів:

  • витягу з ЄДР юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань про державну реєстрацію як ФОП;
  • довідки з ДПС про облік як суб’єкта підприємницької діяльності.

Таку інформацію розмістило ГУ ПФУ у Вінницькій області на своєму сайті.

ФОП забезпечує себе роботою самостійно, тож запис про свою підприємницьку діяльність у трудову книжку сам собі не вносить. Якщо є періоди роботи, які підтверджує трудова книжка, ФОП передає на портал ПФУ сканкопію трудової книжки.

Нагадаємо, що Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі» від 05.02.2021 № 1217-ІХ набере чинності 10 червня 2021 року.

ПФУ вноситиме дані зі сканів до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування протягом п’яти років.

Консультація провідного експерта Експертус Кадри Ольги Догадіної допоможе підготуватися до роботи за новими правилами та перейти на електронні трудові книжки.

Олена Петровська,

експерт Експертус Кадри

За матеріалами ПФУ

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
47

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25775

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
46115

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33704

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22628

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді