У Львові — місцевий локдаун до 28 березня. Коли оголосять локдаун по всій країні?

Підготуйтеся до призупинення роботи зараз

У Львові — місцевий локдаун до 28 березня. Коли оголосять локдаун по всій країні?

Львів переходить на посилений карантин з 19 до 28 березня. Про це повідомив у Фейсбуці міський голова Андрій Садовий та назвав карантинні обмеження:

  • молодша школа переходить на канікули;
  • cтарші класи продовжують дистанційне навчання;
  • припиняють роботу всі заклади культури: театри, кінотеатри, музеї, концертні майданчики;
  • заклади громадського харчування працюють “на виніс” та доставку;
  • у торгових центрах працюють продуктові магазини, аптеки та зоомагазини;
  • господарські магазини працюють на видачу за попереднім замовленням;
  • всі масові заходи переносяться;
  • салони краси та спортивні зали працюють за індивідуальним попереднім записом.

Як запровадити дистанційну роботу

Київ — запроваджує локдаун з 20 березня.

Якщо більшість областей перейде в червону зону, Уряд буде змушений вводити посилені карантинні заходи на всій території країни. Про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засідання Уряду 17 березня. Також очільник Уряду зауважив, що під час дії адаптивного карантину місцева влада має право посилювати карантинні обмеження. Уряд надав для цього всі повноваження. Тобто точкові місцеві локдауни також цілком ймовірні.

«Сьогодні керівники громад мають можливість своїми рішеннями запроваджувати посилення карантину, тому закликаю не чекати вказівок, а брати таку відповідальність на себе», — підкреслив Прем’єр.

Водночас шляхи, щоб уникнути жорсткого карантину є.

«Якщо ми всі будемо ретельно дотримуватися протиепідемічних обмежень, якщо ми зменшимо соціальні контакти, то локдаун буде не потрібен», — зазначив очільник Уряду.

Експерти системи Експертус: Кадри радять максимально переводити працівників на дистанційну роботу вже зараз. Дистанційну роботу оформляйте за новими правилами, адже з 27.02.2021 внесли численні зміни до КЗпП щодо дистанційного та надомного форматів роботи.

Якщо дистанційна робота неможлива, розгляньте інші варіанти — карантинна відпустка без збереження зарплати чи простій.

Ірина Іванченко,

шеф-редактор Експертус Кадри

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
47

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25775

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
46105

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33698

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22628

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді