Евакуація населення та підприємств Донеччини

Розкажіть працівникам, що необхідно для безкоштовного виїзду в безпечний регіон. Врахуйте поради експерта, щоб організувати обов’язкову евакуацію на підприємстві

vereschuk.jpg

(фото — https://minre.gov.ua/)

Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук заявила, що з 2 серпня вже вдалося вивезти до безпечних місць близько 4 тисяч мешканців Донеччини, серед яких орієнтовно 800 дітей. Однак, на території області залишається значна кількість громадян.

Як надати відпустку без збереження зарплати працівнику, який виїхав за межі території України або набув статусу ВПО

Проведення опалювального сезону в регіоні через зруйновану критичну інфраструктуру вкрай ускладнене. Для мешканців Донеччини, серед яких десятки тисяч дітей, найкращій вихід – своєчасна евакуація.

«Держава бере на себе обов’язок подбати про всіх, хто виїжджає, та гарантує безпечну евакуацію, – зазначила Ірина Верещук. – Обов'язкова евакуація з Донецької області здійснюється вперше, і вона поки що єдина. Але наші прогнози і наш аналіз вказує на те, що вона триватиме і в інших регіонах. Ми бачимо зараз погіршення ситуації. А з початком осінньо-зимового опалювального періоду ситуація точно погіршиться, а надання тепла через тепломережі буде значно ускладнене».

За словами віцепрем’єр-міністра, цілями ворожих атак можуть бути об'єкти теплонергетики. Зокрема, частина міст і селищ у Запорізькій, Херсонській, Харківській областях може залишитись без опалення та електроенергії.

Щоб безкоштовно виїхати з Донецької області до безпечного регіону, необхідно залишити заявку за телефоном (098) 890-33-18 або 1548, дістатися до місця збору, звідки буде йти евакуація.

Нагадаємо, що рішення про обов’язкову евакуацію ухвалив КМУ розпорядженням «Про проведення обов’язкової евакуації населення Донецької області» від 02.08.2022 № 679-р (далі — Розпорядження № 679). Евакуацію на підприємстві слід організовувати, керуючись Порядком проведення евакуації у разі загрози виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій, затвердженим постановою КМУ від 30.10.2013 № 841.

Алгоритм, як організувати евакуацію на підприємстві та які гарантії забезпечити працівникам при евакуації, роз’яснила в консультації для експертно-правової системи Експертус Кадри Ольга Догадіна, керівник групи експертів із кадрових питань.

image92

РОЗ'ЯСНЕННЯ ЕКСПЕРТА

За матеріалами Мінреінтеграції та Українська правда

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
72

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25865

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
46608

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33851

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22765

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді