НАЗК опублікувало нові методичні рекомендації щодо запобігання конфлікту інтересів

Конфлікт інтересів та як йому запобігти

НАЗК опублікувало нові методичні рекомендації

Конфлікт інтересів лежить в основі більшості корупційних правопорушень, оскільки корупціонер завжди діє у своїх інтересах або в інтересах близьких осіб всупереч службовим інтересам.

Затверджено порядок перевірок у сфері запобігання корупції

Частина правопорушень, які стосуються конфлікту інтересів, можуть виникати, коли особа не обізнана, як запобігати таким ситуаціям та як їх вирішувати.

НАЗК розробило оновлені методичні рекомендації «Щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Методичні рекомендації

Рекомендаціями можна користуватися у двох форматах:

  • розділ бази знань НАЗК, у якому можна легко знайти відповідь на необхідне питання;
  • брошура, яку можна зберегти на телефон або комп’ютер, а також роздрукувати.

«Запобігання конфлікту інтересів — один із найважливіших заходів, визначених Конвенцією ООН проти корупції. Тож розроблення таких рекомендацій — важливий крок для виконання Україною Конвенції. Це фактично перший друкований україномовний матеріал, де про розповсюджені ситуації, пов’язані із конфліктом інтересів, розповідається простою та зрозумілою мовою», — зазначив Голова НАЗК Олександр Новіков.

Методичні рекомендації враховують досвід НАЗК щодо найбільш актуальних проблем застосування антикорупційного законодавства, які виникають у публічних службовців. Вони описують типові ситуації, про які до НАЗК надходить найбільше питань, а також пояснюють аспекти, які неоднозначно врегульовані законодавством.

За матеріалами НАЗК

Штрафи 2022

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
145

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27050

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
50409

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
34898

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
23933

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді