Інспектори праці виявили на підприємстві 13 неоформлених працівників

Держпраці наголошує на дотриманні норм трудового законодавства

Інспектори праці виявили на підприємстві 13 неоформлених працівників

Інспектори праці ГУ Держпраці у Харківській області перевірили ТОВ, яке займається виробництвом меблів для офісів і підприємств торгівлі.

В ході перевірки інспекторами праці поспілкувалися з особами, які виконували роботу зварювальників, укладальників, пакувальників, а також швейні, складальні роботи та різання дерев’яних виробів.

Як проходять перевірки з праці під час карантину

Під час перевірки адміністрація товариства надала 11 договорів підряду, але роботи, що фактично виконували особи, притаманні трудовим взаємовідносинам, ніж цивільно-правовим. Адміністрація підприємства не надала жодних документів, які б підтверджували факт укладання трудових відносин з 2 особами, що виконували роботу комірника та швейні роботи. Тобто, ці особи допущені до роботи без укладання трудових договорів.

Які документи складають інспектори праці за результатами перевірки

Працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення ДПС про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабміном (частина 3 статті 24 КЗпП).

Таким чином, інспектори праці Управління Держпраці зафіксували 13 працівників, яких було допущено до роботи без оформлення з ними трудових відносин належним чином.

Штрафи 2022

За результатами перевірки інспектори праці Управління Держпраці склали акт та припис про усунення виявлених порушень.

За матеріалами ГУ Держпраці в Харківській області

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
145

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27052

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
50423

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
34900

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
23935

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді