Повідомлення про прийняття працівника на роботу

UA RU
Автор
порталу «Кадровик-01»
Перед тим як допустити нового працівника до виконання обов’язків, подайте повідомлення в податкову про прийняття його на роботу. Скачайте шаблон та скористайтеся зразком і підказками від наших фахівців, щоб правильно заповнити бланк повідомлення.

Всі роботодавці, незалежно від форми власності, мають заповнити бланк повідомлення про прийняття на роботу працівника та подати його до ДПС. До переліку роботодавців додано резидентів Дія.Сіті.

Примітка!

Повідомлення про прийняття на роботу працівника — це по суті звіт про прийнятих працівників. Вони є двох типів — тип «початкове» та «скасовуюче».

Повідомлення до ДПС подаємо до того, як працівник приступив до своїх обов´язків.

Алгоритм подання повідомлення:

Примітка!

Гіг-контракт — цивільно-правовий договір, за яким гіг-спеціаліст зобов’язується виконувати роботи та/або надавати послуги відповідно до завдань резидента Дія Сіті як замовника, а резидент Дія Сіті зобов’язується оплачувати виконані роботи та/або надані послуги і забезпечувати гіг-спеціалісту належні умови для виконання робіт та/або надання послуг, а також соціальні гарантії, передбачені розділом V Закону № 1667 (ст. 1 Закону № 1667).

Повідомлення подаємо засобами електронного зв’язку з КЕП відповідальних осіб, наприклад, через Медок. Паперовий варіант повідомлення ДПС приймає разом із його копією в електронній формі лише у випадку, коли немає технічної можливості подати електронний документ із КЕП.

КЕП на повідомлення накладають головний бухгалтер і перший керівник.

Увага!

Керівник може делегувати право підпису уповноваженій особі, наприклад, директору з управління персоналом, заступнику директора.

Повноваження делегуються розпорядчим документом. Орган ДПС слід повідомити про уповноважену особу та її КЕП відповідно до Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого наказом Мінфіну від 06.06.2017 р. № 557 (далі — Порядок № 557). Форма повідомлення визначена додатком 2 до Порядку № 557 (п. 3 розд. ІІІ Порядку № 557). Після цього уповноважена особа накладає на повідомлення свій КЕП.

Бланк повідомлення про прийняття на роботу

Наведемо повідомлення про прийняття на роботу, бланк якого представлено нижче:

повідомлення про прийняття на роботу бланк

СКАЧАТИ

Повідомлення про прийняття на роботу: зразок

Форма повідомлення про прийняття на роботу наведена у додатку до Постанови від 17.06.2015 № 413.

Правильно заповнити бланк вам допоможе зразок.

Повідомлення про прийняття працівника на роботу

СКАЧАТИ

В повідомленні зазначаємо такі категорії працівників:

  • за основним місцем роботи;
  • за сумісництвом;
  • гіг-спеціалісти за гіг-контрактом;
  • особи, що виконують роботи або надають послуги на підставі цивільно-правових договорів.

Штраф за неподання повідомлення про прийняття на роботу

Коли подавати повідомлення про прийняття на роботу, щоб уникнути штрафу? — Лише до початку роботи працівником.

Якщо подали повідомлення про прийняття на роботу, а працівник не вийшов на роботу, роботодавець подає повiдомлення про прийняття працівника на роботу типу «скасовуюче».

Штрафні санкції застосовуються за несвоєчасне подання повідом­лення про прийняття працівника на роботу з позначкою «початкове» або не повідомлення про прийняття на роботу працівника.

Запис в трудову книжку про прийняття на роботу

Штраф за неподання повідомлення в податкову про прийняття на роботу передбачає фінансові санкції для підприємства у розміні мінімальної заробітної плати (ст. 265 КЗпП) та адміністративну відповідальність для посадової особи — від 30 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (ч. 1 ст. 41 КпАП).

Під час дії воєнного стану штрафи, передбачені статтею 265 КЗП, не застосовують, якщо приписи про усунення виявлених порушень виконані в повному обсязі та у встановлений термін (ст. 16 Закону України  «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022 № 2136-IX).



зміст

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки», який відбудеться 9 травня. Спікер — юрист, сертифікований експерт з військового обліку Юлія Видиборець.

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді