Підприємці областей, які вже вийшли з червоної зони, все одно можуть подати заявку на 8 тис. грн, — Денис Шмигаль

На одноразову матеріальну допомогу для підприємців було спрямовано 1,4 млрд гривень

Підприємці областей, які вже вийшли з червоної зони, все одно можуть подати заявку на 8 тис. грн, — Денис Шмигаль

Підприємці та наймані працівники тих регіонів, які були в червоній зоні, але вже вийшли з неї, все одно зможуть подати заявки на отримання 8 тисяч гривень допомоги. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час вступної промови на засіданні Уряду 21 квітня.

«Тобто, бізнес в Івано-Франківській чи Закарпатській області так само може подавати заявки на отримання виплат», — додав Прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль нагадав, що цього тижня почався прийом заявок на отримання допомоги від держави в розмірі 8 тисяч гривень для фізичних осіб-підприємців та найманих працівників у «червоних» карантинних зонах.

«Це вже вдруге за останні півроку ми запускаємо безпрецедентний для України пакет прямої допомоги бізнесу та людям. Станом на ранок сьогоднішнього дня 206 тисяч людей вже подали відповідні заявки на отримання допомоги», — зазначив очільник Уряду.

image56

Прем’єр-міністр зауважив, що заповнити заявку можна швидко і зручно через портал чи застосунок Дія, який автоматично визначає, чи підпадає особа під виплати. Для цього необхідно зареєструватись через додаток або на порталі «Дія». Після заповнення заяви та перевірки її у реєстрах ПФ, підприємці та наймані працівники отримають матеріальну допомогу на свій особистий рахунок. Загалом очікується, що послугою скористаються 175 тис. громадян.

На виплату цієї допомоги у поточному році з Державного бюджету було спрямовано 1,4 млрд гривень.

За матеріалами Урядового порталу та МФ

image26

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
55

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25795

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
46168

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33723

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22653

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді