Працівники можуть дізнатися розмір майбутньої пенсії за допомогою Пенсійного калькулятора, — ПФУ

Інформуйте працівників — щоб дізнатися, якою буде пенсія, знадобиться КЕП

Працівники можуть дізнатися розмір майбутньої пенсії за допомогою Пенсійного калькулятора, — ПФУ

Дізнатися про розмір пенсійної виплати пенсіонеру допоможе Пенсійний калькулятор – сучасний сервіс, який можна знайти в Особистому кабінеті на веб-порталі електронних послуг ПФ.

З 01.04.2021 збільшився пенсійний вік для жінок

Авторизуватися в Особистому кабінеті потрібно за допомогою кваліфікованого електронного підпису чи системи інтегрованої ідентифікації GOV ID.

Вимушений простій під час карантину увійде у стаж для пенсії чи лікарняного

На основі персональних даних, які містяться в електронних реєстрах ПФ та Електронній трудовій книжці, а також додатково введеної користувачем інформації, цей електронний сервіс прораховує орієнтовний розмір майбутньої пенсії. При цьому Пенсійний калькулятор формує протокол із зазначенням усіх складників обчислення:

  • помісячний розрахунок заробітної плати,
  • страхового стажу,
  • індивідуальні коефіцієнти тощо.

image47

Якщо працівник має бажання дізнатися про розмір пенсії — додатковий аргумент, щоб отримати КЕП. Якщо у працівника буде КЕП, кадровик зможе ознайомлювати працівників з кадровими документами електронною поштою, наприклад, отримати підпис у відмітці про ознайомлення з наказом.

☝ Майте на увазі, що результати попереднього розрахунку розміру пенсії зберігаються в особистому кабінеті користувача на веб-порталі електронних послуг ПФ та доступні для перегляду в будь-який час, а кількість запитів на здійснення розрахунку пенсії у разі потреби зміни вхідних персональних даних, не обмежена.

За матеріалами Мінсоцполітики


⚡ ТОП-5 консультацій ⚡


Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
55

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25794

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
46166

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33723

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22653

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді