Apple повертає працівників у офіси: згодні не усі

Частина працівників незгодна й каже, що керівництво їх не чує

Apple повертає працівників у офіси: згодні не усі

Співробітники Apple направили листа керівництву компанії, в якому висловили свою незгоду з його рішенням поступово відмовитися від повністю дистанційної роботи й зобов’язати з’являтися в офісі принаймні тричі на тиждень.

Як організувати дистанційну роботу під час карантину

Про це повідомляє The Verge, у розпорядженні якого опинився текст листа.

На початку червня керівник Apple Тім Кук звернувся до співробітників із заявою, що з вересня 2021 року компанія має намір скасувати режим повністю дистанційної роботи.

«Протягом останнього року було дещо важливе, чого нам не вистачало — одне одного. Відеоконференції, звісно, скоротили відстань між нами, але є речі, які просто неможливо відтворити», — йшлося у зверненні, про яке першим також повідомило The Verge.

Кук оголосив, що більшість співробітників повинна буде працювати з офісів по понеділках, вівторках і четвергах, а деякі відділи — і чотири або п’ять разів на тиждень. При цьому буде можливість піти на повністю дистанційну роботу на два тижні на рік.

Як організувати роботу підприємства під час карантину

На цю заяву частина співробітників Apple відреагувала зверненням до керівництва, де стверджує, що дії останнього щодо організації умов роботи «викликають усе більше занепокоєння» і «вже призвели до звільнення частини наших колег».

«За останній рік ми почувалися так, наче нас не те що не чують, а що подекуди нас активно ігнорують… Відчувається, наче існує відмінність між тим, що думає про віддалену роботу керівництво, і тим, як живе більшість працівників Apple», — йдеться в листі.

У зверненні керівництво просять передати питання про організацію віддаленої роботи на рівень окремих робочих груп і провести опитування з цього приводу, щоб дізнатися думку всіх співробітників.

Як повернути працівників на роботу після послаблення карантину

За даними The Verge, у складанні листа брали участь близько 80 співробітників Apple, а з’явився він у робочому чаті, який налічує близько 2800 працівників. Apple поки не коментувала ситуацію.

The Verge вказує, що корпоративна культура Apple набагато суворіша, ніж у деяких конкурентів: приміром, Twitter і Facebook дозволили своїм співробітникам працювати віддалено навіть по завершенні пандемії.

За матеріалами Громадського телебачення

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
148

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27064

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
50475

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
34927

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
23963

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді